opc_loader

REIZEN DOOR MICHIGAN

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Michigan ligt in het noorden van de Verenigde Staten, tussen Indiana en Ohio (zuid), Wisconsin en Illinois (west) en Canada (noord en oost). De staat is verdeeld in zeven regio’s, te weten Upper Peninsula, Straits, Northern Michigan, West Coast, Mid Michigan, Saginaw Bay en Southeast Michigan.

Michigan(Foto Shutterstock)

De Bay State heeft een gematigd klimaat met duidelijk afgebakende seizoenen. De zomers zijn er gemiddeld zo’n 20 graden warm, terwijl de winters worden gekenmerkt door hevige sneeuwval en vrieskou, met temperaturen van -5° tot -15°C. Doordat Michigan aan The Great Lakes ligt, is bewolking eerder regel dan uitzondering. Daarnaast moet worden gezegd dat de late lente en vroege zomer het seizoen voor tornado’s vormen.

Beste reistijd

De zomer en herfst zijn hier bij uitstek geschikt om een reisje naar Michigan te maken. Houd er rekening mee dat ook de Amerikanen en Canadezen in de maanden juli en augustus met vakantie gaan, en de druktes behoorlijk kunnen oplopen.

Flora en fauna

Michigan bestaat uit twee schiereilanden; de Upper Peninsula biedt een ruig heuvellandschap en de Lower Peninsula, dat het meeste in de belangstelling staat bij het publiek. Esdoorns, berken, hemlock, sparren en dennen bepalen het bosbeeld van de Upper Peninsula, terwijl de Lower Peninsula daarnaast ook nog beuken heeft staan. Tussen Muskegon en Saginaw Bay zijn grote stukken prairie te vinden, vooral te wijten aan de toenemende urbanisatie en onbeheerste houtkap. Michigan is een paradijs voor bosvruchtenliefhebbers; aardbeien, bosbessen, frambozen, kruisbessen en veenbessen groeien overal. Ook de fauna is slachtoffer geworden van de verstedelijking. Elanden, ooit overvloedig aanwezig, komen alleen nog in Isle Royal National Park voor, evenals de meeste wolven. Rendieren en kalkoenen zijn succesvol geherintroduceerd. Het hert is zelfs door intensieve jacht niet stuk te krijgen en is een veelgeziene bewoner. Het waterrijke gebied kent veel vissoorten, waaronder zalm, baars, marene en zalmforel. In 1877 werden er talrijke karpers ingezet, die zich hebben voortgeplant tot een haast onbeheersbare populatie.

Belangrijkste steden

Naast de staatshoofdstad Lansing, zijn ook Detroit (de grootste stad), Grand Rapids en Warren het vermelden waard.

Natuur

De kustlijn is een belevenis op zich en laat zich schitterend berijden per auto of (motor)fiets. Isle Royal National Park is het enige National Park dat Michigan rijk is. Het wordt gevormd door een prachtige archipel in Lake Superior, die helaas alleen ‘s zomers met de boot te bereiken is.

Detroit

‘Motor City’ lijkt een grote, grauwe stad die vooral geconcetreerd is op het vervaardigen van auto’s en machines. Toch is dit ook de plek waar de legendarische muziek stromingen Motown, Chicago techno en garagerock groot werden.

Holland

Een stukje thuis in den vreemde; Holland, Michigan is een vaderlandse oase met molens, tulpen en klompen. Zo Nederlands als hier zal het thuis nooit meer worden.

Gerald Ford

President Ford nam het stokje over van de beruchte Richard Nixon en kreeg een door recessie, corruptie en Koude Oorlog verdeeld land onder zijn hoede. Zijn presidentiële biblitheek is in Ann Arbor te vinden en biedt een schat aan informatie, documenten en filmmateriaal over zijn termijn.

Kaart van Michigan

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder