opc_loader

REIZEN DOOR MINNESOTA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Minnesota ligt in het noorden van de Verenigde Staten, tussen North Dakota, South Dakota (west), Wisconsin (oost), Iowa (zuid) en Canada (noord). De staat is opgedeeld in vier regio’s, te weten North Central/Western, Northeastern, Southern en Twin Cities/Metro.

Boundary waters in Minnesota(Foto Shutterstock)

De North Star State kent een landklimaat, met koude winters en warme zomers. Tijdens de zomermaanden schommelt het kwik rond de 23 graden, terwijl in de winters ijzige temperaturen van rond de -15°C niet ongewoon zijn. Jaarlijks valt er gemiddeld zo’n 75 cm neerslag, waarbij het noordwesten als droogste gebied kan worden gezien. Twee maal per jaar is het hier blizzardseizoen, met tussen november en april sneeuwhoogtes tot 178 cm. Daarnaast moet worden gezegd dat tornado’s ongeveer 18 keer per jaar toeslaan, vooral in het zuiden.

Beste reistijd

Van mei tot en met september is het hier het beste toeven. Houd er wel rekening mee dat in juni en juli de prijzen, druktes en wachttijden voor attracties toenemen, omdat het dan voor de meeste Amerikanen en Canadezen vakantie is.

Flora en fauna

Minnesota is verdeeld in drie zones: het beboste merengebied van het noorden, de prairies in het westen en zuidwesten en het gebied daar tussenin. Veel voorkomende bomen zijn onder meer eiken, esdoorns, dennen, berken en populieren, al is veel van de oorspronkelijke vegetatie verdwenen door overkap. Struiken floreren er desalniettemin, evenals vele soorten (wild)bloeiers als kamperfoelie en thimbleberry. De vele wateren zijn rijk bedeeld met witte en gele waterlelies, met kattenstaarten en grote lisdoddes aan de oevers. Oppossums, kleine bruine vleermuizen, wasberen, nertsen, rivierotters, dassen en stinkdieren komen veel in de natuur voor, naast grotere dieren als het witstaarthert en de eland. In de lucht zweven onder meer ijsduikers, westelijke weidespreeuwen, witte pelikanen en de onvermijdelijke Amerikaanse zeearenden. De wateren van Minnesota zijn bevolkt met vissen als de snoek, snoekbaars, regenboogforel, beekforel en steelheads. Ten slotte zijn er twee soorten giftige slangen te vinden: timbler rattlers en massasaugas.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Minnesota is St. Paul. Andere steden van betekenis zijn Minneapolis, Duluth en Bloomington.

Natuur

Minnesota wordt ook wel Land Of The 1.000 Lakes genoemd. In het noorden ligt het enige Nationale Park van Minnesota: Voyageurs National Park. Voyageurs bestaat vrijwel geheel uit water; binnen de parkgrenzen bevinden zich meer dan 30 meren, al dan niet gesierd door (onbewoonde) eilandjes. Daarnaast biedt de staat ook veel wateren en meren die om recreatie schreeuwen. Bijvoorbeeld de kustlijn van het machtige Lake Superior, de serene stilte van de Boundary Waters Canoe Area (FOTO BOVEN), of de pittoreske oevers van de St. Croix River zijn veelbezochte, maar nooit al te drukke bestemmingen.

Twin Cities

Het hart van Minnesota wordt bevolkt door de inwoners van de zogenaamde Twin Cities, St. Paul en Minneapolis. Naast een charmant en interessant stadshart waar vele culturen door elkaar leven, is het entertainment- en sportaanbod om te zoenen.

Mall Of America

Officieel staat in Bloomington de grootste mall van Amerika, met de meest uiteenlopende winkels en warenhuizen. En achtbanen, een onderwaterpark en de NASCAR Silicon Motor Speedway, een spectaculaire race-simulator.

Kaart van Minnesota

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder