opc_loader

REIZEN DOOR MISSISSIPPI

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Mississippi ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, tussen Alabama (oost), Arkansas, Louisiana (west), Tennessee (noord) en de Golf van Mexico (zuid). De staat is opgedeeld in vier regio’s, te weten Hills, Delta, Capital River, Coastal en Pines.

Een vissersboot nabij Biloxi, Mississippi USA(Foto Shutterstock)

The Magnolia State kent een zuidelijk klimaat, met korte winters en lange, hete en vochtige zomers. Vanaf mei stijgt het kwik ‘s zomers met gemak tot 30 graden, terwijl de temperaturen in de winter meestal tot net boven het vriespunt blijven steken. Hoe zuidelijker, des te natter, geldt voor deze staat; de gemiddelde regenval bedraagt ongeveer 150 cm per jaar. Ook de wind laat hier van zich horen. Tussen Vicksburg en Oxford en McComb tot Tupelo lopen twee ‘tornado alleys’ vanuit het zuidwesten richting noordoosten. Het seizoen voor deze windhozen valt meestal tussen eind september en november.

Beste reistijd

De maanden mei tot en met september zijn het meest geschikt voor een bezoek aan Mississippi. Houd er rekening mee dat in juni en juli de prijzen en mensenaantallen stijgen vanwege de nationale vakanties van Amerika en Canada.

Flora en fauna

Mississippi bestaat vrijwel geheel uit laagland met rollende heuvels, met een centrale rol voor de machtige Mississippirivier. Vooral het noorden is wat dat betreft schitterend ingericht, met grillige glooiingen, romantische dalen en dramatische rotsformaties. Het centrale deel is minder theatraal, en kent vooral milde heuvels en akkers. Het zuiden wordt gekenmerkt door de kust, met veel zand, water en alles daar tussenin. De eik, esdoorn, beuk en magnolia groeien vooral in de bossen van het noorden; wilgen en eucalyptusbomen komen weer veel voor aan de kust. Zoogdieren in Mississippi zijn overwegend klein maar fijn: opossums, coyotes, gordeldieren, nertsen, witstaartherten, stinkdieren en diverse vleermuizen en muizen komen overal voor. Hier en daar kan een zwarte beer voorkomen, maar deze soort wordt als bedreigd gezien, samen met onder andere de Amerikaanse zeearend en de bruine pelikaan. Veel gesignaleerde vogels zijn onder meer haviken, winterkoninkjes, lijsters en zangers. In de Mississippi en voor de kust zwemmen onder meer Amerikaanse baars, harder en vijf soorten zeeschildpadden.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Mississippi is Jackson. Andere steden van betekenis zijn Biloxi (FOTO BOVEN), Greenville, Southaven en Tupelo.

Tupelo

Voor velen veranderde het slaperige stadje Tupelo in een bedevaartsoord toen Elvis Presley tot mega-ster werd. Hier is zijn geboortehuis te bezichtigen, althans tot voor kort. Medium en lepelbuiger Uri Geller kocht het huis onlangs voor 750.000 euro op e-Bay, naar verluidt ‘voor kinderen overal ter wereld’.

Dolly

In Pigeon Forge, een nietig plaatsje in de schaduw van de Great Smoky Mountains, ligt een themapark waar andere rondingen een rol spelen: Dollywood. Hoewel vernoemd naar en beheerd door de legendarische country-ster Dolly Parton heeft dit meer te maken met ouderwetse familiepret dan met het beste van country & western alleen.

Scenic drive

De Natchez Trace Parkway is een route die vanuit New Orleans naar Nashville, Tennessee leidt en onderweg de mooiste uitzichten van de staat biedt. Langs deze weg keerden arbeiders en handelslieden terug als ze via de Ohio en Mississippi in het zuiden waren terechtgekomen. Onderweg zijn de weerszijden bezaaid met statige landgoederen, historic monuments en andere dromerig zuidelijke uitzichten.

Kaart van Mississippi

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder