opc_loader

REIZEN DOOR MISSOURI

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Missouri ligt in het midden van de Verenigde Staten, tussen Iowa (noord), Arkansas (zuid), Oklahoma, Kansas en Nebraska (west) en Illinois, Kentucky en Tennessee (oost). De staat is opgedeeld in vijf regio’s, te weten Northeast, Northwest, Central, Southwest en Southeast.

Missouri(Foto Shutterstock)

De Show Me State kent een landklimaat, met drukkend hete zomers en koude winters. De gemiddelde zomertemperatuur schommelt rond de 30 graden; ‘s winters daalt het kwik tot rond het vriespunt. Jaarlijks valt er in Missouri regelmatig regen en sneeuw; 100 cm verdeeld over ongeveer 100 dagen per jaar. Wat in de winter vooral opvalt, is de ijzige noordwestenwind. Tijdens de lente sterkt deze bries aan tot tornadosterkte.

Beste reistijd

De maanden juni tot en met september zijn het meest geschikt om naar Missouri af te reizen. Houd er rekening mee dat juni en juli voor Amerikanen en Canadezen vakantiemaanden zijn en de druktes en prijzes evenredig toenemen. Juli en augustus zijn overigens alleen geschikt voor mensen met een hoge tolerantiegrens voor warmte.

Flora en fauna

Het noorden wordt vooral gekenmerkt door platte prairies; het zuiden van Missouri bestaat uit de heuvels die de aanzet vormen voor de prachtige Ozark Mountains (FOTO BOVEN). Veel voorkomende bomen zijn hier Carolina pines, Amerikaanse eiken, kornoeljes, cipressen en ceders. Daarnaast zijn er overal (wilde) bloemen in en om de grasvlaktes en bossen te vinden. De lokale zoogdierenpopulatie bestaat uit onder andere konijnen, muskusratten, witstaartherten en grijze en rode vossen. Veel voorkomende vogels zijn bluebirds, rode kardinaal en zangvireo’s. De luipaardkikker is op de vlaktes een veelgezien amfibie, naast reptielen als lintslangen en copperheads. In Missouri’s wateren zwemt een veelvoud aan vis, zoals baars, karper, snoekbaars en rivierkreeft. Het meest vervloekte insect van de staat is de ‘chigger’, een klein rood beestje dat met een beet vervelende irritatie veroorzaakt.

Belangrijkste steden

Jefferson City is de staatshoofdstad. Andere grotere steden van betekenis zijn Kansas City, St. Louis en Springfield.

Koloniale pracht

De eerste Europese nederzetting van Missouri ligt bij Ste. Genevieve, dat in het begin van de achttiende eeuw werd gesticht. In het charmante, maar toeristische dorpje zijn diverse voorbeelden van de Franse koloniale architectuur te vinden.

Paardenkracht

De Pony Express was lang een van de weinige communicatiemiddelen van het Wilde Westen. Ruiters te paard brachten vanaf 1860 kleine goederen en post zo’n tien dagen sneller dan voorheen van kust tot kust. In dit kleine museum is te zien hoe het allemaal begon en eindigde.

Harry S. Truman

De 33 e president van Amerika was vooral een ‘oorlogspresident’; hij trad aan na de Tweede Wereldoorlog, zag de Koude Oorlog beginnen en diende tot ver in de strijd met Korea. Zijn Presidential Library and Museum is in Independence te vinden, en biedt naast vele authentieke gebruiksvoorwerpen ook wisselende tentoonstellingen en het gedetailleerde Miniature White House.

St. Louis

De grootste stad van Missouri staat natuurlijk voornamelijk bekend om de Gateway Arch, een 192 meter hoge boog over de rivier Missouri. Maar deze stad was al vanaf de achttiende eeuw een handelspost tussen oost en west, en heeft dientengevolge vele invloeden uit alle windstreken versmolten tot een grote attractie. Verregaande gastvrijheid, indrukwekkende cultuur en een werkelijk spetterend uitgaansleven zijn meer dan genoeg redenen om St. Louis vooral niet over te slaan.

Kaart van Missouri

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder