opc_loader

REIZEN DOOR NEBRASKA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Nebraska ligt in het midden van de Verenigde Staten, tussen Colorado en Wyoming (west), Iowa (oost), South Dakota (noord) en Kansas (zuid). De staat is opgedeeld in zeven regio’s, te weten Panhandle, Sandhills, Lewis and Clark, Prairie Lakes, Frontier Trails, Pioneer Country en Metro.

Nebraska(Foto Shutterstock)

De Cornhusker State kent een landklimaat, met lange, koude winters en warme, droge zomers. In de wintermaanden dalen de temperaturen tot -10°C, terwijl in de zomer temperaturen tot 25°C normaal zijn. Jaarlijks valt er rond Omaha zo’n 80 cm neerslag, in de droge gebieden in het westen komt er ongeveer de helft daarvan naar beneden. Sneeuw valt er vooral in het noordwesten, met 114 cm het meest bedekte gebied. Nebraska staat bekend om haar barre weersomstandigheden; blizzards, droogte en hevige wind zijn er aan de orde van de dag.

Beste reistijd

De beste maanden voor een reis naar Nebraska zijn mei tot en met september. Houd er rekening mee dat in juni en juli de prijzen en mensenaantallen stijgen vanwege de nationale vakanties van Amerika en Canada.

Flora en fauna

De loofbossen van deze staat zijn voornamelijk gevuld met eiken en hickory; de dennenbossen worden gedomineerd door de Ponderosa pine. Gras is er in Nebraska in overvloed: naaldgras en sporobolus groeien op de hooggrasprairies, Smith’s kweekgras en buffalo grass op de gemengde prairies en op de laaggrasprairies van Sand Hills komen blauwsteel en gramas voor. Daar tussen groeien wilde bloemen natuurlijk weelderig; wilde rozen, petunia’s en zonnebloemen kleuren het landschap. Pronghorn sheep, witstaart- en muildierherten, dassen, coyotes en diverse soorten stinkdieren bevolken het landschap. In de lucht zweven meer dan 400 soorten vogels, waaronder treurtortels, zwaluwen en weidespreeuwen. In de gretig beviste rivieren zwemmen karpers, baarzen, forellen en meervallen in overvloed.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Nebraska is Lincoln. Omaha is de grootste stad, naast grotere steden als Bellevue, Grand Island en Kearney.

Natuur

Nebraska heeft geen Nationale Parken. Scotts Bluff National Monument is een rotsformatie die deel uitmaakt van het barre landschap van de Oregon Trail, de grote trek naar het westen in de tweede helft van de 19 e eeuw. Ook de smalle rotspunt Chimney Rock National Historic Site is wat dat betreft moeilijk over te slaan, zeker gezien het schamele aanbod van attracties in Nebraska. Agate Fossil Beds National Monument biedt allerlei informatie over de ontstaansgeschiedenis van de staat, aan de hand van een indrukwekkende collectie fossielen uit het Myoceen. Nebraska National Forest tenslotte, bestaat uit twee nationale bossen, twee nationale grasvlaktes en een boomziekenhuis. Behalve veel gras is het hier heerlijk hiken, wandelen, fietsen en kamperen.

WOII op de prairies

Uit onverwachte hoek komt het Nebraska Prairie Museum in Holdredge. Naast allerlei wetenswaardigheden en tentoonstellingen over boeren en hun gereedschap is hier ook een heus concentratiekamp voor Duitse krijgsgevangenen te vinden.

Ontdekkingen

Fort Robinson, nabij het noordwestelijk gelegen Crawford, was van 1864 tot 1948 een militaire post waar namen als Crazy Horse en Calamity Jane hun stempel op de omgeving hebben gedrukt. Tegenwoordig is rond het fort een prachtig State Park ontstaan, met vele mogelijkheden tot vissen, fietsen, paardrijden en hiken. Hoewel spaarzaam, zijn er bovendien rond Dakota City enkele attracties rond ontdekkingsreizigers Lewis & Clark te vinden.

Kaart van Nebraska

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder