opc_loader

REIZEN DOOR NEVADA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Nevada ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten, tussen Oregon en Idaho (noord), Arizona (zuid), Californië (west en zuid) en Utah (oost). De staat is opgedeeld in zes regio’s, te weten Reno-Tahoe Territory , Cowboy Country, Indian Territory, Pony Express Territory , Pioneer Territory en Las Vegas Territory.

Las Vegas sign in Nevada(Foto Shutterstock)

De Silver State kent een woestijnklimaat, met grote verschillen in dag- en nachttemperaturen. De zomer wordt vooral gekenmerkt door een zeer droge hitte, die op sommige plekken kan oplopen tot 45°C. ‘s Winters daalt het kwik tot rond het vriespunt. In de bergen kunnen deze verschillen overigens op dagelijkse basis optreden. Nevada, gelegen in de regenschaduw van de Sierra Nevada, is de droogste staat van Amerika, met een jaarlijks neerslaggemiddelde van 19 cm.

Beste reistijd

Mijd de maanden juli en augustus, wanneer de warmte op zijn gortdroogst is. De lente en het najaar zijn het beste geschikt voor een bezoek aan Nevada.

Flora en fauna

Nevada is eigenlijk niet meer dan een woestijn, met hier en daar grote concentraties mensen. De bossen bestaan voornamelijk uit allerlei soorten pijnbomen. Door de hele staat komt sagebrush veelvuldig voor, naast creosote-struiken in het zuiden. Verrassend genoeg kan de woestijn onder bepaalde omstandigheden een ware kleurenpracht tevoorschijn toveren. In de lager gelegen gebieden bloeien de (wilde) bloemen al vanaf februari, waarna de bloeigrens geleidelijk naar boven opschuift, tot begin juni de meeste bloemen de hitte niet meer kunnen verdragen.

Nevada(Foto Shutterstock)

Ook hier komen de zoogdieren voor die in de meeste woestijn- en berggebieden te vinden zijn, waaronder zwarte beren, muildierherten, jackrabbits, Rocky Mountain elanden, grijze vossen en bighorn sheep. Het zal geen verrassing zijn dat ook roofvogels regelmatig rondzweven door de azuurblauwe lucht, naast de veel voorkomende patrijs, fazant en kwartel. Slangen zijn er overigens relatief zeldzaam. In de wateren van Nevada zwemmen onder meer vissen als forel, zalm en de Arctische zalmforel.

Belangrijkste steden

Het kleine Carson City is de hoofdstad van Nevada. Natuurlijk zijn de gokparadijzen Las Vegas en Reno de meestgenoemde steden, maar ook Paradise, Henderson en Sunrise Manor zijn drukke plaatsen.

Natuur

Nevada heeft maar liefst twee Nationale Parken. De meest bekende, Death Valley National Park, is een gebied van extremen. Naast de heetste schaduwtemperatuur ooit gemeten, omvat het tevens het laagste punt van het Westelijk Halfrond en is het het grootste Nationale Park van Amerika na Alaska. Toch is hier ondanks het verschroeiende imago veel natuurlijke schoonheid te zien. Meer dan 1.000 soorten planten en bloemen bloeien hier jaarlijks, afhankelijk van de omstandigheden. Great Basin National Park gaat nog een stapje verder. Met gletsjers, kalksteengrotten Lehman Caves en de 4.000 meter hoge Wheelers Peak is dit een must-see, zeker na de hete diepte van Death Valley.

Las Vegas

Glitter Gulch heeft een motto: “Whatever happens in Vegas, stays in Vegas”. Misschien maar goed ook, want hier zijn vele reputaties gemaakt en gebroken. Naast een oneindig aantal kansspelen in elk van de vele hotel-casino’s is The Strip – het ‘nieuwe Las Vegas’ – de grootste trekpleister. Ook het oude downtown heeft zijn charme, al is dit meer een plek voor familievermaak dan voor de high-stakes gambler.

Reno

Reno is een alternatief voor die andere gokstad Las Vegas, al was het maar vanwege de uitstekende recreatiemogelijkheden in de buurt. Het nabijgelegen Lake Tahoe, een van de grootste zoetwatermeren van Amerika, is vooral populair in de winter als de pistes open gaan.

Kaart van Nevada

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder