opc_loader

REIZEN DOOR NEW HAMPSHIRE

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. New Hampshire ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Quebec, Canada (noord), Massachusetts (zuid), Maine (oost) en Vermont (west). De staat is opgedeeld in zes regio’s, te weten Dartmouth-Lake Sunapee, Lakes, Merrimack Valley, Monadnock, Seacoast en White Mountains.

Een covered bridge in New Hampshire USA(Foto Shutterstock)

Het noordoosten van de USA is een regio van uitersten. Het gebied kent een extreem landklimaat, met een bijna tropische zomer en in de winter hevige sneeuwval en kou tot ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen in de zomer en winter tussen de -40°C en +40°C liggen! In de herfst is het er verrassend warm, als het kwik rond de 25°C schommelt. ‘s Nachts zakt de temperatuur echter naar het vriespunt, dus pak warme kleren in. Jaarlijks valt er zo’n 95 cm aan regen, en 165 cm aan sneeuw; in de bergen kan de sneeuwval oplopen tot wel 254 cm.

Beste reistijd

Zonder twijfel is de herfst de allerbeste tijd om New Hampshire te bezoeken. Vanaf eind september komt de verkleuringslijn aan; tegen het einde van oktober zijn alle bladeren gevallen.

Flora en fauna

De boom die hier het meeste voorkomt, is de machtige esdoorn met haar herkenbare bladeren. Daarnaast vind je er rode sparren, rode dennen, eastern hemlock, zwarte berken en tulppopulieren. Toch zijn het niet alleen de bomen die voor de nodige sfeer zorgen. Wat veel mensen vergeten, is dat klimop in alle soorten een groot deel van de kleur van de omgeving bepaalt. Het dierenleven is er even gevarieerd als er boomsoorten staan. In het gebied leven onder meer Amerikaanse zeearenden, witstaartherten, bevers, stekelvarkens, muskusratten en sneeuwhazen. Voor de kust zijn er daarnaast walvissen en zeeschildpadden te zien.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van New Hampshire is Concord. Daarnaast zijn ook Manchester, Portsmouth en Nashua steden van betekenis.

Natuur

De herfst in New England is een spektakel. Lagere temperaturen en het korter worden van de dagen zorgen ervoor dat de statige bomen in deze regio hun miljarden blaadjes laten vallen. Maar niet voordat de bossen een weergaloze kleurenshow weggeven, van sappig groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. Door New Hampshire lopen diverse sfeervolle routes, waarvan de tocht langs de dorpjes van Lake Winnipesaukee en de nabijgelegen White Mountains en de rit vanuit het onweerstaanbaar romantische Dartmouth de allermooiste zijn. Naast de lommerpracht van de herfst zijn ook de farmer’s markets en fruitgaarden van de staat zeer de moeite waard. Zelf fruit plukken of heerlijk ontspannen flaneren langs geurige kraampjes met verse appels, perziken of meloenen is hét recept voor een gloedvolle herfst.

Historic Route 1

Een van de oudste wegen van Amerika – Historic Route 1 – loopt voor een klein deel door New Hampshire. Met onderweg die ruige kustlijn en het historische stadje Portsmouth is dit een klein, maar populair gedeelte van Route 1.

Bruggen

De Granite State heeft meer dan 50 overdekte bruggen, ook wel bekend uit de oude filmkraker ‘The Bridges of Madison County’. Tijdens een toer langs enkele historische bruggen is het dan ook makkelijk ontdekken waarom deze bekend staan als ‘kissing bridges’.

Kaart van New Hampshire

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder