opc_loader

REIZEN DOOR NEW JERSEY

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. New Jersey ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten, tussen Delaware (zuid), New York (noord), Pennsylvania (west) en de Atlantische Oceaan (oost). De staat is opgedeeld in zes regio’s, te weten Delaware River Region, Gateway Region, Greater Atlantic City Region, Shore Region, Skylands Region en Southern Shore Region.

Atlantic City in New Jersey(Foto Andrew F. Kazmierski  via Shutterstock)

Gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de rivier de Delaware kent New Jersey een gematigd zeeklimaat met koude winters en warme, vochtige zomers. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de -5°C, terwijl in de zomer het kwik tot 25 graden stijgt. Er valt behoorlijk wat neerslag, 117 cm gemiddeld per jaar. Luchtvochtigheid is ook een grote factor; met een luchtvochtigheid van 81% om 7 uur ‘s ochtends is het gerust mistig te noemen. De maanden mei tot en met september zijn het meeste geschikt om New Jersey te bezoeken. Houd er rekening mee dat de Amerikaanse zomervakantie in juni en juli valt, en de drukte en prijzen in die maanden stijgen.

Flora en fauna

Hoewel grote delen van het schiereiland New Jersey bewoond zijn, kan de staat op een divers aanbod aan natuurgebieden bogen. Van de heuvelachtige en beboste Kittatiny Mountains in het noorden via de nevelige, laaggelegen kuststreek tot de Pine Barrens in het zuiden is er een grote verscheidenheid aan landschappen te vinden. Veel voorkomende bomen als berken, hickory, iepen staan gebroederlijk naast zwarte locus, rode esdoorn en twintig soorten eikenbomen. Onder dennebomen liggen tapijten van pyxie, een kruipende groenstruik. Wilde bloemen bloeien er ook, zoals poelruit, zijdeplant, zonnehoed en de alom aanwezige paardenbloem.

Veel voorkomende zoogdieren zijn witstaartherten, zwarte beren, grijze en rode vossen, wasberen, marmotten, opossums, stinkdieren en eekhoorns. Aan de kust vliegen vooral zilvermeeuwen, Amerikaanse zeearenden, witgatten en reigers terwijl in het binnenland vooral roodoogvireo’s, hermietlijsters, Engelse spreeuwen, mussen, kardinaalsmantels en de Baltimore orioles fladderen. Vissers kijken vooral uit naar snoeken, levendbarende snoekjes en verschillende soorten baars, forel en snoekbaars.

Belangrijkste steden

Staatshoofdstad van New Jersey is Trenton. Daarnaast vormen Newark, Jersey City, Atlantic City en Paterson de grotere steden van betekenis.

Atlantic City (FOTO BOVEN)

Sommigen noemen ‘AC’ wel het ‘Las Vegas van de Oostkust’, maar vergeleken bij het gokparadijs in Nevada steekt Atlantic City een beetje zwak af tegen Glitter Gulch. Toch trekt de neon boulevard meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar, die hun heil zoeken aan de roulettetafels en een-armige bandieten. Daarnaast is er genoeg te genieten: een van de vele pittoreske en soms bizarre musea of een wandeling langs de charmante oude Boardwalk. De ligging aan het water tenslotte, is ideaal voor pleziervaren en vissen.

Geschiedenis

De Oostkust is de plek waar de Europeanen voor het eerst het Amerikaanse vasteland bereikten. New Jersey heeft een aantal historische plaatsen en monumenten die herinneren aan de pioniersdagen en de eeuwen daarna. Morristown National Historic Park was bijvoorbeeld gedurende de Amerikaanse Revolutie in 1777 en 1779 tot 1780 het winterhoofdkwartier van generaal George Washington. Recentere historie ligt in Camden, in de vorm van het Battleship New Jersey. Dit slagschip is het meest gedecoreerde van de gehele Amerikaanse vloot, onder meer door de bezielende leiding van de beroemde admiraal Halsey. Tenslotte is het legendarische Liberty Island, met het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, tegenwoordig onder gedeeld beheer met New York. Vanuit Liberty State Park vertrekt de ferry elke dag naar dit Amerikaanse icoon.

Bruce Springsteen

Asbury Park werd door Bruce Springsteen bezongen op het album ‘Greetings From Asbury Park, NJ’. Rondom het park liggen vele plaatsen die terugkomen in de muziek van de rocker.

The Sopranos

De meest geruchtmakende televisieserie van dit millennium gaat over een mafiafamilie uit New Jersey. The Sopranos heeft New Jersey weer op de nationale kaart gezet, en Amerika zou Amerika niet zijn als hieraan een tour verbonden werd. On Location Tours in New York voert de fans in een bus langs de belangrijkste locaties. Cannoli inbegrepen.

Kaart van New Jersey

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder