opc_loader

REIZEN DOOR NORTH CAROLINA

North Carolina ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, tussen Virginia (noord), South Carolina en Georgia (zuid), Tennessee (west) en de Atlantische Oceaan (oost). De staat is opgedeeld in drie regio’s, te weten Mountains, Piedmont en Coast. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

North Carolina(Foto Shutterstock)

De Tar Heel State heeft een vochtig, sub-tropisch klimaat, met korte, milde winters en warme zomers. De temperaturen hangen sterk af van de hoogte en de nabijheid bij de oceaan, maar gemiddeld is het hier in de winter zo’n 11 graden Celsius en in de zomer rond de 20 graden. Het gebied rond de Blue Ridge is het natst; er valt ongeveer 200 cm regen per jaar. In de rest van de staat valt jaarlijks ongeveer de helft. North Carolina is erg gevoelig voor luchtstromen uit het oceaangebied en Canada. Tornado’s en orkanen zijn hier niet ongewoon. De lente en herfst zijn prima geschikt om naar North Carolina af te reizen. In de zomer blijft er door thermische activiteit namelijk veel warmte hangen waardoor de gevoelstemperatuur aanzienlijk stijgt.

Flora en fauna

De drie regio’s van de staat hebben elk hun eigen karakteristieke landschap. Aan de kust is het nat en drassig en komen er voornamelijk bomen en planten als slijkgras, noten, longleaf pine, kornoelje en kudzu, een gewas dat de erosie tegengaat maar onsierlijk woekert. Verder landinwaarts, in het vruchtbare Piedmont, vinden we onder meer de red cedar, yaupon, wax myrtle en populier. De bergen worden gekenmerkt door de Carolina hemlock, esdoorn, tulpenboom en berk, overschaduwd door dennen en sparren op de hoogste punten van de staat. Het meest voorkomende dier in North Carolina is het witstaarthert, naast de zeldzamere zwarte beren, everzwijnen, lynxen en bevers. Vogels als treurtortels, wilde kalkoenen en vele soorten eenden en ganzen worden hier met liefde gejaagd. Ook vissers vinden veel vissoorten in de wateren; forel, zwarte baars, meerval, forelbaars, bot, blauwe zeebaars en het levendbarend snoekje zwemmen hier in overdaad.

Belangrijkste steden

Raleigh vormt de staatshoofdstad van North Carolina. Daarnaast zijn ook Charlotte, Greensboro, Durham, Wilmington en Winston-Salem grote steden van betekenis.

Natuur

De kuststrook leent zich prima voor lange wandelingen, waterrecreatie of vogelspotten. The Outer Banks is een eilandengroep (FOTO GEHEEL BOVEN) voor de kust, die met name geschikt is voor vogelspotters maar ook liefhebbers vuurtorens, oorlogsmemorabilia en luchtvaartfanaten kan bekoren – hier werd namelijk de eerste vlucht door de gebroeders Wright gemaakt! Great Smoky Mountains National Park is het enige Nationale Park dat de staat rijk is en is eigenlijk alleen door (meerdaagse) hikes echt goed te verkennen.

Indianen

Occaneechi Indian Village is een in oude glorie hersteld dorp dat in 1701 werd gebouwd. Compleet met houten omheining, hutten, een keuken en een echte sweat lodge ontstaat een goed beeld van hoe de Occaneechi 300 jaar geleden leefden.

USS North Carolina

Bij Wilmington ligt de USS North Carolina klaar voor inspectie. Te zien zijn onder andere het officiële staatsmonument voor de gevallen in WOII, en wisselende tentoonstellingen over de historie van dit majestueuze schip.

Kaart van North Carolina

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder