opc_loader

REIZEN DOOR OHIO

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Ohio ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Michigan (noord), Kentucky (zuid), Pennsylvania en West Virginia (oost) en Indiana (west). De staat is opgedeeld in maar liefst tien regio’s, te weten Northern, Northeastern, Northcentral, Northwestern, Western, Southwestern, Eastern, Southeastern, Central en Southern.

Ohio(Foto Shutterstock)

De Buckeye State kent een gematigd klimaat, met koude winters en warme zomers; het zuiden is het warmst. Gemiddeld schommelen de temperaturen in de winter rond de -6 graden Celsius, terwijl het kwik in de zomer de 30 graden meestal wel haalt. Jaarlijks komt er ongeveer 40 cm regen uit de hemel zetten, en zo’n 100 cm aan sneeuw. De beste tijd om naar Ohio te gaan, valt in de lente en de herfst. Niet vanwege de temperaturen, maar vanwege de verkleurende blaadjes aan de bomen. Hoewel de Indian Summer namelijk voornamelijk aan New England wordt toegeschreven, kan ook Ohio trots zijn op haar herfstpanorama’s.

Flora en fauna

Deze staat is vrij vlak, met enkele bergachtige streken langs de ohio-ricier, die de grens met West-Virginia vormt. In het zuidoosten zijn veel dennen, magnolia’s en sourwoods te vinden, met daaronder een tapijt van sassafras, kornoelje, pawpaw en toverhazelaar. Over de hele staat groeien diverse soorten eiken, populieren, berken, hickory, iepen, dennen en beuken. De staatsboom, de buckeye, wordt gekenmerkt door roomkleurige bloemen die zich na de bloei omvormen tot harde noten. Zoogdieren zijn er ook veelvuldig te vinden in Ohio. Onder meer witstaartherten, dassen, wasberen, coyotes, bevers, konijnen, marmotten, oppossums en rode en grijze wolven leven er naar volle tevredenheid. In de lucht zweven reigers, treurtortels, ijsvogels en een aantal soorten eenden, spechten en zangers. In de wateren van de Ohio de meren zwemmen onder meer baars, karper, forel, snoek, meerval en het levendbarend snoekje. Ook slangen tieren welig in deze staat; naast ongevaarlijke soorten als de northern water snake en de eastern hognose, is het oppassen geblazen voor de giftige northern copperhead, swamp rattler en timber rattlesnake.

Belangrijkste steden

Columbus is de staatshoofdstad van Ohio. Daarnaast zijn ook Cleveland (FOTO BOVEN), Cincinnati, Dayton, Toledo en Warren grote steden van betekenis.

Water

Ohio heeft meer dan 70.000 kilometer aan waterwegen en 2500 meren binnen haar grenzen; een ideale gelegenheid voor vissen, varen, zwemmen of raften! Met name Lake Erie, een van de Great Lakes, is een oneindig deinende wereld. En waar water is, zijn vogels; Ottawa National Wildlife Refuge bijvoorbeeld, biedt vele mogelijkheden om vogels in hun natuurlijke habitat te bekijken.

Rock and Roll

In Cleveland staat ook het mekka voor muziekfans en artiesten: The Rock and Roll Hall of Fame and Museum. Hier bevindt zich een schat aan memorabilia van uiteenlopende artiesten en bands als Elvis, Aretha Franklin, Pearl Jam en Roy Orbison. Wie hier wordt toegelaten, gaat de geschiedenis in als topartiest. Of betalende bezoeker, natuurlijk.

Delaware , Ohio

Deze stad werd in 1808 gesticht en werd vernoemd naar de gelijknamige Indianenstam. Toevallig werd hier Rutherford B. Hayes geboren, de 19 e president van de Verenigde Staten. Maar de topattractie is wel het historische downtown, waar de geschiedenis nog leeft als 200 jaar geleden. Bezaaid met groene bomen, authentieke Victoriaanse gebouwen en antiekwinkels is dit een prachtige plek voor een middagwandeling of een late lunch.

Kaart van Ohio

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder