opc_loader

REIZEN DOOR OKLAHOMA

Oklahoma ligt in het midden van de Verenigde Staten, tussen Kansas (noord), Texas (zuid en west), New Mexico (west) en Missouri en Arkansas (oost). De staat is opgedeeld in zes regio’s, te weten Red carpet Country, Great Plains Country, Frontier Country, Green Country, Kiamichi Country en Lake & Trail Country. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Oklahoma(Foto Shutterstock)

De Sooner State kent een landklimaat met koude winters en hete zomers. In de winter schommelen de temperaturen rond het vriespunt, terwijl de zomers gemiddelde temperaturen kennen van rond de 28°C. Over het algemeen blijft het het gehele jaar droog en zonnig, al valt er in het zuidoosten toch nog zo’n 120 cm regen – het meeste in de lente. Oklahoma City is een van de meest winderige steden van Amerika, met een gemiddelde jaarlijkse windsnelheid van 20 km p/u. Dat is ook niet vreemd: Oklahoma is geregeld slachtoffer van tornado’s, meestal tussen maart en mei. De maanden juni tot en met oktober zijn het meest geschikt om naar Oklahoma te gaan. Houd er rekening mee dat ook de Amerikanen in juni en juli vakantie hebben en de prijzen en wachttijden kunnen oplopen.

Flora en fauna

Het meest voorkomende gewas is gras, vaak met illustere namen als sand lovegrass en grama. Bluestem groeit vooral in het oosten en het midden, terwijl de kortere soorten als buffalo grass vooral in het westen voorkomen. Het oosten kent wat loofbossen, terwijl het noordwesten vooral het terrein is van de cactus. Daar tussendoor groeien veel landbouwgewassen als maïs en graan, afgewisseld met een van de vele meren in de staat. Het witstaarthert komt hier veel voor, evenals de pronghorn antelope, eland en een enkele kudde bisons. Wat vogels betreft, leven hier wilde kalkoenen, fazanten, kwartels en prairiekippen. Vissers hengelen vooral op zwarte baars, forelbaars, grote marene, zonnebaars en meerval.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Oklahoma is Oklahoma City. Daarnaast zijn grotere steden als Tulsa, Ardmore en Muskogee het vermelden waard.

Tallgrass Prairie Preserve

600.000 vierkante kilometer aan gras biedt meer vermaak dan je verwacht. Toch is dit een van de weinige nationaal beschermde gebieden van Oklahoma, met verrassend veel bezienswaardigs tussen de sprieten door.

Bricktown

Na de aanslag op de bureau’s van de FBI, DEA en ATF in 1995 waarbij alle (monumentale) gebouwen in een straal van een kilometer werden beschadigd, is downtown Oklahoma City ietwat slordig en sfeerloos opgebouwd. Daarentegen is het nabijgelegen Brick District een entertainmentwijk van formaat, met vele bars en restaurantjes en volle straten in het weekend.

Cowboys en Indianen

De National Cowboy Hall of Fame and Western Heritage Center is dé plek voor wiens hart sneller slaat bij rollend tumbleweed, kruitdamp en huifkarren. Naast wisselende tenttonstellingen, een nagebouwd boerendorp en een hal voor Abraham Lincoln bevindt zich hier de Hall of Fame, tjokvol gevuld met film-, rodeo- en historische toppers door de jaren heen. En alle memorabilia die daarbij hoort. Tevens de plek waar het beroemde beeld ‘The End of the Trail’ van James Fraser staat, een van de iconen van het oude Westen.

Kaart van Oklahoma

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder