opc_loader

REIZEN DOOR OREGON

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Op 14 februari 1859 werd Oregon officieel de drieëndertigste staat van de Verenigde Staten. De staat heeft een oppervlakte van 255.026 km², waarvan 248.849 km² land is. Oregon, de Beaver State, ligt in het westen aan de Stille Oceaan en grenst in het noorden aan de staat Washington, in het oosten aan Idaho en in het zuiden aan Californië en Nevada.

Mount Hood in Oregon(Foto Shutterstock)

Belangrijke steden

De hoofdstad Salem ligt in Willamette Valley in het noordwesten van de staat. Portland bevindt zich hier zo’n 75 kilometer boven. Oregon heeft 39 wildparken (wilderness areas), 14 nationale bossen (national forests) en één Nationaal Park, genaamd Crater Lake. Dit park is uniek vanwege het strakblauwe meer dat gevormd is in de uitgedoofde krater van de vulkaan Mount Mazama. De rotsformaties om het meer heen zijn eeuwen geleden gevormd door de vulkanische activiteiten. Crater Lake is het diepste meer van de VS en is ongeveer 600 meter diep, 9,6 km lang en 7,2 km breed. Sinds 1902 is het park beschermd gebied.

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park is het hele jaar open, behalve bij hevige sneeuwval, en toegankelijk via de zuidelijke en westelijke ingang. De noordelijke ingang is van oktober tot half juli gesloten in verband met sneeuwval. Oregon telt tal van andere meren, zoals Malheur Lake en Upper Klamath Lake. De belangrijkste rivieren zijn de Columbia, die gelijk het grootste deel van de grens met Washington is en de Snake, die een groot stuk van de grens met Idaho vormt. Oregon wordt van het noord naar zuid doorsneden door de Cascade Mountains, die zich in zijn geheel uitstrekken van Canada tot Californië. In de Cascades zijn duizenden meren, zo’n 900 gletsjers en 18 vulkanen gelegen.

Mount St. Helens

De bekendste vulkaan is Mount St. Helens, die bekend is door de enorme uitbarsting in 1980. De Cascades zijn ook bekend door de vele vogels die hier overwinteren en in het voorjaar broeden. Er zijn verschillende birding trails uitgezet waardoor de mooiste en zeldzame soorten te bewonderen zijn. Oregon is ook het woongebied van de bever, het grootste knaagdier van Amerika, vandaar de bijnaam Beaver State.

Kaart van Oregon

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder