opc_loader

REIZEN DOOR PENNSYLVANIA

Pennsylvania ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen New York (noord en oost), Delaware, Maryland en West-Virginia (zuid en west), New Jersey (oost) en Ohio (west). De staat is opgedeeld in zeven regio’s, te weten Wilds, Great Lakes, Pittsburgh & Countryside, The Alleghenies & Her Valleys, Dutch Country Roads, Northeast Pennsylvania Mountains en Philadelphia & Countryside. Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. 

Pennsylvania(Foto Shutterstock)

De Keystone State kent een vochtig landklimaat, met koude winters en warme zomers. Een uitzondering hierop vormen de zuidelijke, lager gelegen Ohio en Monongahela Valleys, die warmere zomers genieten. In de winter schommelt het kwik rond de -5 graden Celsius, ‘s zomers is het er staatsbreed gemiddeld 27°C. Het regent er in alle seizoenen, gemiddeld valt er 100 cm per jaar. Wat sneeuw betreft, is Erie het witst: hier komt ‘s winters maar liefst 137 cm uit de hemel zetten, vaak nog tot in april. De maanden mei tot en met september zijn het meest geschikt om naar Pennsylvania af te reizen. Houd er rekening mee dat in juni en juli de Amerikanen vakantie hebben, en de prijzen en wachttijden kunnen oplopen, met name bij de grote attracties in Philadelphia.

Flora en fauna

De rijke bossen van Pennsylvania zijn gevuld met esdoorns, walnoten, populieren, essen, eiken, beuken en lindes. In het noordwesten zijn wat rode pijnbomen en papierberken te vinden, terwijl de amberboom het zuidwesten domineert. Struiken als de lepelboom, New Jersey tea, meidoorn en kornoelje bedekken de bosbodem. Veel voorkomende zoogdieren zijn het witstaarthert, de zwarte beer, oppossum, wasbeer, muskusrat, sneeuwhaas, konijn, vliegende eekohoorn en de rode en grijze vos. De staatsvogel is het kraaghoen, naast vogels als houtduiven, fazanten, kwartels, eenden, mussen, spreeuwen, bluejay en killdeerplevieren, die er ook leven. In de wateren van de staat zwemmen meer dan 170 vissoorten, waaronder bronforel, beekforel, voorn en het levendbarend snoekje.

Belangrijkste steden

Harrisburg vormt de staatshoofdstad van Pennsylvania. Daarnaast zijn ook de grotere steden als Philadelphia, Pittsburgh, Erie, Allentown en Scranton de moeite waard.

Philadelphia

Met afstand de meest interessante stad van de staat. Downtown Philadelphia voelt aan als een Amerikaanse versie van Amsterdam, met meer leuke restaurants, bars en clubs dan Mokum ooit zou durven dromen. Daarnaast is de historie van Amerika in haar eerste hoofdstad rijkelijk vertegenwoordigd, met bijvoorbeeld de Liberty Bell, de Declaration of Independence en de Grondwet. Een absolute must-see!

Gettysburg

In het zuiden van Pennsylvania vond in 1863 een van de meest bloederige veldslagen uit de Burgeroorlog plaats, bij het slaperige plaatsje Gettysburg. Tegenwoordig bevindt zich hier het grootste battlefield-bedevaartsoord van Amerika, met meer dan 1.000 kanonnen en gedenkplaatsen. Tijdens de zomer worden er ensceneringen georganiseerd die een prima idee geven van hoe deze strijd werd uitgevochten.

Pennsylvania Dutch

De Amerikanen zijn er gek op: de woongemeenschappen en de oude leefgewoontes van de Amish. In Lancaster County, het zogenaamde Pennsylvania Dutch Country, leven de diep religieuze inwoners volgens de traditie zonder electriciteit of moderne techniek in een schitterend landschap van rollende heuvels, uitgestrekte graanvelden en simpele houten huizen. De naam is overigens minder Hollands dan verwacht; deze werd afgeleid van het woord ‘Deutsch’.

Kaart van Pennsylvania

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder