opc_loader

REIZEN DOOR RHODE ISLAND

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Rhode Island ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Massachusetts (noord en oost), Connecticut (west) en de Atlantische Oceaan (zuid). De staat is opgedeeld in zeven regio’s, te weten Blackstone Valley, Block Island, East Bay, Newport, Providence, Warwick en South Country. De staat maakt bovendien deel uit van New England.

Vuurtoren bij Newport in Rhode Island USA(Foto Shutterstock)

Het noordoosten van de USA is een regio van uitersten. De Ocean State kent een vochtig landklimaat, met een korte, maar warme zomer en in de winter hevige sneeuwval en kou tot ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen in de zomer en winter tussen de -40°C en +40°C liggen! In de herfst is het er verrassend warm, als het kwik rond de 25°C schommelt. ‘s Nachts zakt de temperatuur echter naar de nul graden, dus pak warme kleren in. Ook orkanen en blizzards zijn hier overigens niet ongewoon. Zonder twijfel is de herfst de allerbeste tijd om het kleine Rhode Island te bezoeken. Vanaf eind september komt de verkleuringslijn aan; half oktober zijn alle bladeren gevallen.

Flora en fauna

De boom die hier het meeste voorkomt, is de machtige esdoorn met haar herkenbare bladeren. Daarnaast zijn er rode ceders, eiken en tulppopulieren te vinden, evenals meer dan 40 soorten varens en 30 soorten orchideëen. Toch zijn het niet alleen de bomen die voor de nodige sfeer zorgen. Wat veel mensen vergeten, is dat klimop in alle soorten een groot deel van de kleur van de omgeving bepaalt. Heel veel zoogdieren zijn slachtoffer geworden van de groeiende bevolkingsaantallen van Rhode Island. Voor de kust en in de wateren zijn echter nog genoeg dieren in het wild te zien. Zwaardvissen, bluefish, kreeften, mosselen, beekforellen en meervallen leven er in relatieve overvloed. Onder de bedreigde diersoorten binnen de staat vallen ook de dwergvinvis en de bultrug.

Belangrijkste steden

Providence is de staatshoofdstad van Rhode Island. Daarnaast worden ook grotere steden als Warwick, Newport, East Providence en Cranston veel genoemd.

Natuur

De herfst in New England is een spektakel. Lagere temperaturen en het korter worden van de dagen zorgen ervoor dat de statige bomen in deze regio hun miljarden blaadjes laten vallen. Maar niet voordat de bossen een weergaloze kleurenshow weggeven, van sappig groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. Door New Hampshire lopen diverse sfeervolle routes, waarvan de tocht door de steden Newport en Providence en de bochtige rit langs Narraganset Bay en Conanicut Island wel het allermooist zijn. Wie de auto kan laten staan, mag de paarden zadelen. Bij Goddard Park, East Greenwich, liggen talloze trails klaar ter verkenning.

Newport

Naast het wereldberoemde jazzfestival is Newport vooral een erg charmant kuststadje. De soms adembenemende koloniale mansions met bijbehorende tuinen zijn een lust voor het oog, evenals de vuurtorens en gebedshuizen.

Historic Route 1

Een van de oudste wegen van Amerika – Historic Route 1, van de Florida Keys tot aan Maine – loopt gedeeltelijk door Rhode Island. Met onderweg de allermooiste stukken strand, het lieflijke Newport en de koloniale staatshoofdstad Providence.

Kaart van Rhode Island

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder