opc_loader

REIZEN DOOR SOUTH CAROLINA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. South Carolina ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen North Carolina (noord), Georgia (zuiden) en de Atlantische Oceaan (west). De staat is opgedeeld in drie regio’s, te weten Waterfalls & Whitewater, Lakes & Blackwater Rivers en Islands & Coast.

Charleston in South-Carolina(Foto Shutterstock)

De Palmetto State heeft een vochtig, sub-tropisch klimaat, met korte, milde winters en warme zomers. De temperaturen hangen sterk af van de hoogte en de nabijheid bij de oceaan, maar gemiddeld is het hier in de winter zo’n 14 graden Celsius en in de zomer rond de 30 graden. De bergen zijn het natst; er valt ongeveer 130 cm regen per jaar. In de rest van de staat sluit zich daarbij aan met ongeveer 110 cm. South Carolina is erg gevoelig voor luchtstromen uit het oceaangebied en Canada. Tornado’s en orkanen zijn hier niet ongewoon. De lente en herfst zijn prima geschikt om naar South Carolina af te reizen. In de zomer blijft er door thermische activiteit namelijk veel warmte hangen waardoor de gevoelstemperatuur aanzienlijk stijgt.

Flora en fauna

De dwergpalm, staatsboom van South Carolina, is een veel geziene boom, naast bomen als de balsemspar, beuk, Amerikaanse berk, cipres, Amerikaans grenen en diverse soorten esdoorns, essen, hickory en eiken. De kust kent een verscheidenheid aan landschappen, met moeras, prairie, savanne en duinen, met alle plantensoorten die daarbij horen. Daarnaast valt op dat de geïmporteerde azalea en camelia veelvuldig worden geplant in publieke en privétuinen. Zoogdieren die veel in de staat voorkomen, zijn het witstaarthert, de zwarte beer, oppossum, het konijn en moeraskonijn, Bachman’s spitsmuis en rode en grijze vossen. In de lucht vliegen vooral spotvogels en winterkoninkjes, de staatsvogels.

Belangrijkste steden

Columbia is de hoofdstad van South Carolina. Daarnaast zijn ook onder meer Charleston (FOTO BOVEN), Greenville, Myrtle Beach en Sumter steden van betekenis.

Scenic drive

Hoewel de staat niet beschikt over een National Park, is er aan de kust en in de bergen toch redelijk wat natuurlijk vermaak te vinden. Langs de Cherokee Foothills Scenic Highway rolt het ene na het andere uitzicht voorbij, met tussenstops als Caesar’s Head State Park en de armetierige Campbell’s Covered Bridge (anno 1909).

Civil War

Beide Carolina’s waren vanwege hun grote aandeel in de katoenproduktie van het antebellum fel tegen de afschaffing van de slavernij en hebben dientengevolge veel schade geleden van de Burgeroorlog. Door heel South Carolina zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, die herinneren aan de goeie en slechte oude tijd. Zo is er de sfeervolle Boone Hall Plantation, een katoenplantage met bijbehorend admebnemende mansion, waar diverse films en series als North & South werden opgenomen. Of de eerste Amerikaanse onderzeeboot de HL Hunley in North Charleston, die al in 1864 het ruime sop koos. Het oudste kerkhof van South Carolina is tevens in Charleston te vinden; Magnolia Cemetary is de laatste rustplaats van veel Zuidelijke soldaten en hun leiders.

Charleston

Deze prachtige, oude kustplaats betovert iedereen die romantische ideëen heeft over ‘the Old South’. Met mooie stranden, veel antebellum-architectuur en vooral veel Spaans mos aan de bomen is dit een must-see.

Kaart van South Carolina

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder