opc_loader

REIZEN DOOR TENNESSEE

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Tennessee ligt in het diepe zuiden van de Verenigde Staten, tussen Kentucky en Virginia (noord), Mississippi, Alabama en Georgia (zuid), Arkansas en Missouri (west) en North Carolina (west). De staat is opgedeeld in drie regio’s, te weten West, Middle en East.

Graceland in Memphis, Tennessee(Foto Harald Kolkman / Meridian Travel)

Over het algemeen heeft de Volunteer State een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters. De warmste gedeeltes van de staat zijn de Gulf Coastal Plain, Central Basin en de Sequatchie Valley. De wintertemperaturen schommelen rond de 5 graden Celsius, terwijl de zomers behoorlijk warm kunnen worden, met temperaturen rond de 30°C. In de winter en de vroege lente regent het er het meest; de vroege herfst heeft het meest droge weersbeeld. Houd er rekening mee dat het hier soms heftig kan stormen. Per jaar komt er zo’n 120 cm uit de hemel zetten. Sneeuw valt er niet veel, gemiddeld zo’n 15 cm, waarvan het meeste in het oosten van de staat terechtkomt. De maanden mei tot en met september zijn het meest geschikt om naat Tennessee af te reizen. Hou er rekening mee dat de Amerikaanse zomervakantie in juni en juli valt, en de drukte en prijzen in die maanden stijgen.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Flora en fauna

Tennessee loopt vanaf de Blue Ridge Mountains in het oosten af naar vlakkere landschap van het westen, waar de Mississippi ligt. Door deze variatie in décor is er een rijke veelvoud aan flora en fauna te vinden. Veel voorkomende bomen zijn tulppopulieren en dennen. Het oosten van de staat wordt gekenmerkt door veel kastanjes, zwarte en rode eiken, terwijl in de hooglanden veel eiken, hickory, essen en dennen te vinden zijn. Het westen is bezaaid met esdoorns, zwarte walnoten en espen. De bergen van East Tennessee worden daarnaast in vuur en vlam gezet door rhododendrons, berglaurier en wilde azalea’s. Veel voorkomende zoogdieren zijn wasberen, witstaartherten, zwarte beren, lynxen, muskusratten, marmotten, oppossums, rode en grijze vossen en hier en daar een everzwijn. In de lucht vliegen kwartels, ruigpoothoenderen, treurtortels en eenden en op de grond scharrelen meer dan 50 soorten reptielen, waaronder drie soorten ratelslangen. De rivieren en meren van de staat bevatten onder meer brasem, meerval, baars, zonnebaars, snoek en forel.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Tennessee is Nashville. Andere grotere steden als Memphis, Knoxville, Chattanooga en Jackson worden ook vaak genoemd.

Natuur

Tennessee heeft een National Park binnen haar grenzen: Great Smoky Mountains National Park ligt op de grens met North Carolina en biedt naast nevelige bergruggen een grote diversiteit aan plant- en dierenleven.

Scenic drive

De Natchez Trace Parkway is een route die vanuit New Orleans naar Nashville, Tennessee leidt en onderweg de mooiste uitzichten van de staat biedt. Langs deze weg keerden arbeiders en handelslieden terug als ze via de Ohio en Mississippi in het zuiden waren terechtgekomen. Onderweg zijn de weerszijden bezaaid met statige landgoederen, historic monuments en andere dromerig zuidelijke uitzichten.

Nashville

De bruisende stad die geheel in het teken staat van country & western, en dientengevolge een uiterst vermakelijk uitgaansleven biedt. Hoogtepunten zijn onder meer de Country Music Hall of Fame & Museum, live-countrywalhalla Opryland en het oude Ryman Auditorium, de concertzaal van waaruit de muziek massaal over het land werd uitgestort.

Memphis

Ook in Memphis staat muziek hoog aan de lijst, al vieren rock ‘n’ roll en soul hier hoogtij. Graceland (FOTO BOVEN), bijvoorbeeld, het statige landhuis van Elvis Presley, of de Sun Studio, waar groten als Elvis, Johnny Cash en Jerry lee Lewis hun eerste platen opnamen. Soullegendes als Otis Redding en Isaac Hayes waren verbonden aan het platenlabel dat nu wordt geëeerd in het Stax Museum of American Soul. Wie zijn muziek liever levend ziet, dient zich te begeven naar Beale Street, een van de leukste en drukste uitgaansgebieden van the Deep South. Vergeet vooral niet te eten bij een van de befaamde barbecuerestaurants die de stad rijk is! Geen muziekliefhebber? Het National Civil Rights Museum, bij het motel waar dr. Martin Luther King werd neergeschoten, geeft een indringend overzicht van de gebeurtenissen rond de rassenproblematiek van de afgelopen twee eeuwen.

Kaart van Tennessee

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder