opc_loader

REIZEN DOOR UTAH

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Utah ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten, tussen Idaho en Wyoming (noord), Arizona (zuid), Nevada (west) en Colorado (oost). De staat is opgedeeld in vier regio’s, te weten North, Central, Southeast en Southwest.

Antelope Canyon in Utah USA(Foto Shutterstock)

De Beehive State kent een droog landklimaat, met hete zomers en koude winters. Wintertemperaturen schommelen rond de -5 graden Celsius, terwijl het kwik in de zomer gerust boven de 30 graden stijgt en daar lang blijft hangen. Neerslag valt er grotendeels in de vorm van regen, zo’n 12 cm in het westen tegen 102 cm in de bergen. In de laatste regio sneeuwt het ook het meest: jaarlijks komt er ongeveer 150 cm uit de hemel zetten. De meest geschikte maanden om naar Utah af te reizen, vallen in de late lente en het vroege voorjaar. Daartussen is de staat erg heet, maar in een auto met airco en veel flessen water goed te doen.

Flora en fauna

Deze staat kan het beste in drieëen worden gedeeld: in het westen ligt de door bergen omsloten Great Basin Region, in het oosten het ruige, onherbergzame Colorado Plateau en daartussen de Rockies. Veel voorkomende bomen zijn dennen, jeneverbessen, espen, esdoorns, meidoorns, eiken, Joshua trees en blauwsparren. Het muildierhert komt hier het vaakst voor; daarnaast zijn ook pronghorn antelopes, bighorn sheep, lynxen, grizzly’s, zwarte beren en konijnen veel geziene inwoners. In de lucht en op de grond zijn vogels als de uil, koolmees, lijster, witte pelikaan, meeuw en de steenarend te vinden.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Belangrijkste steden

Salt Lake City is de staatshoofdstad, naast grotere steden als West Valley City, Cedar City, Provo, Sandy en Ogden.

Natuur

Utah biedt een schat aan Nationale Parken, maar liefst vijf stuks liggen binnen haar grenzen. Zion National Park is een schitterend, goed toegankelijk park met hoge rotsen, sappige natuur en oneindige hikingmogelijkheden. Bryce Canyon National Park heeft die mogelijkheden ook, maar is extra aantrekkelijk vanwege de grillige rotsformaties. Die grilligheid wordt weer een stapje hoger getild door Arches National Park, waar de meest indrukwekkende stenen bogen in het landschap staan. Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park zijn de kleinere, minder bezochte parken, maar blijven beslist de moeite waard!

Monument Valley

Op de zuidgrens met Arizona ligt het indrukwekkende Monument Valley, een dor woestijnlandschap met immense zandsteenformaties die onmiddellijk doen denken aan de westerns van weleer. Aangezien dit gebied wordt bestuurd door de Navajo Nation is dit tevens een goede gelegenheid om eens kennis te maken met de lokale Indianencultuur.

Antelope Canyon

Eigenlijk ligt deze magnifieke slot canyon net over de grens met Arizona. Maar de kleurenpracht van de ondergrondse spelonken is een must-see voor wie in de buurt is. Een waardig sluit- of beginstuk van een reis langs de Nationale Parken van het zuidwesten van de USA!

Mormonen

Utah is een staat waar heel veel Mormonen wonen, wat bijvoorbeeld aan de lokale rook- en alcoholwetten te merken is. In Salt Lake City, aan Temple Square, staan onder meer de grootste Mormonentempel van Amerika en de beroemde Tabernacle, thuisbasis van het gelijknamige Mormonenkoor.

Wintersport

In Utah sneeuwt het van juli tot en met oktober, dus zijn er pistes in overvloed. Net als veel andere gebieden in Amerika liggen deze wintersportgebieden vlakbij steden als Salt Lake City, Solitude, Brighton en Alta.

Kaart van Utah

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder