opc_loader

REIZEN DOOR VERMONT

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Vermont ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Quebec, Canada (noord), Massachusetts (zuid), New Hampshire (oost) en New York State (west). De staat is opgedeeld in elf regio’s, te weten Islands & Farms, Stowe-Smugglers’ Notch, Northeast Kingdom, Lake Champlain Valley, Central Vermont, Mid Vermont for All Seasons, Crossroads of Vermont, Eastern Vermont Gateway, Southern Windsor County en Southern Vermont.

Vermont(Foto Shutterstock)

Het noordoosten van de USA is een regio van uitersten. De Green Mountain State kent een extreem landklimaat, met een warme zomer en in de winter hevige sneeuwval en kou tot ver onder het vriespunt. De temperaturen kunnen in de zomer en winter tussen de -40°C en +40°C liggen! In de herfst is het er verrassend warm, als het kwik rond de 22°C schommelt. ‘s Nachts zakt de temperatuur echter naar het vriespunt, dus pak warme kleren in. Jaarlijks valt er zo’n 100 cm aan regen, en 165 cm aan sneeuw; in de bergen kan de sneeuwval oplopen tot wel 318 cm.

Beste reistijd

Zonder twijfel is de herfst de allerbeste tijd om Vermont te bezoeken. Vanaf eind september komt de verkleuringslijn aan; tegen het einde van oktober zijn alle bladeren gevallen.

Flora en fauna

De boom die hier het meeste voorkomt, is de machtige esdoorn met haar herkenbare bladeren. Daarnaast vind je er berken, weymouths en grijze walnoten. Toch zijn het niet alleen de bomen die voor de nodige sfeer zorgen. Wat veel mensen vergeten, is dat klimop in alle soorten een groot deel van de kleur van de omgeving bepaalt. Het dierenleven is er even gevarieerd als er boomsoorten staan. In het gebied leven onder meer Amerikaanse zeearenden, witstaartherten, coyotes, rode vossen en sneeuwhazen. In de wateren zwemmen onder meer verschillende soorten forellen. De lucht wordt bevolkt door vogels als kraaien, Canada jays en uilen.

Belangrijkste steden

Montpellier is de hoofdstad van Vermont. Daarnaast zijn de grotere steden Burlington, Brattleboro en Rutland het vermelden waard.

Natuur

De herfst in New England is een spektakel. Lagere temperaturen en het korter worden van de dagen zorgen ervoor dat de statige bomen in deze regio hun miljarden blaadjes laten vallen. Maar niet voordat de bossen een weergaloze kleurenshow weggeven, van sappig groen naar de meest schitterende variaties van geel, bruin, rood en oranje. Vermont wordt ook wel de Foliage State (gebladerte-staat) genoemd, en dat is volledig terecht. Tussen Rutland en Burlington loopt bijvoorbeeld Route 7, een 115-kilometer lange rit door een door god gegeven landschap dat te mooi is voor woorden. Ook het prachtige Lake Champlain is een prachtige bestemming: hierin liggen twee eilandjes die absoluut de moeite waard zijn, South Hero en North Hero Islands. Naast de lommerpracht van de herfst zijn ook de farmer’s markets en fruitgaarden van de staat zeer de moeite waard. Zelf fruit plukken of heerlijk ontspannen flaneren langs geurige kraampjes met verse appels, perziken of meloenen is hét recept voor een gloedvolle herfst.

Boerderijen

De bergen en het lagere land zijn doorspekt met de meest idyllische boerderijen met boomgaarden, vee en akkers vol graan. Enkele boerderijen hebben hun erf opengesteld voor publiek, om het te laten kennismaken met het reilen en zeilen van het agrarische leven in Vermont.

Kaart van Vermont

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder