opc_loader

REIZEN DOOR VIRGINIA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Virginia ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen Maryland (noord en oost), North Carolina en Tennessee (zuid), West-Virginia en Kentucky (west) en de Atlantische Oceaan (oost). De staat is opgedeeld in zeven regio’s, te weten Shenandoah Valley, Northern Virginia, Chesapeake Bay, Eastern Shore, Central, Blue Ridge Highlands en Heart of Appalachia.

Virginia(Foto Shutterstock)

De Old Dominion State heeft een vochtig landklimaat, met hete zomers en koude winters. De zomertemperaturen schommelen rond de 30 graden Celsius, terwijl het kwik ‘s winters net onder het vriespunt komt. Over het hele jaar regent het hier zo’n 110 cm; de sneeuwval varieert van 51 cm in het westen tot 127 cm in de bergen. Mei tot en met september zijn de beste maanden om naar Virginia te gaan. De maanden juni en juli zijn ook voor Amerikanen en Canadezen vakantie, dus houd rekening met plotseling oplopende wachttijden en prijzen.

Flora en fauna

De staat is te verdelen in drie gebieden: de rivierregio Tidewater Region aan de kust, de hoogvlaktes van het Piedmont en de westelijk gelegen Blue Ridge Mountains. Virginia is bosrijk, met 12 soorten eik, vijf dennensoorten, en twee walnoten-, eucalyptus-, robinia- en populierensoorten. De kust wordt gekenmerkt door dennen. Ook vele wilde bloemen bloeien er in hun seizoen, zoals berglaurier, azalea’s en rhododendrons. Veel voorkomende zoogdieren zijn het witstaarthert, stinkdier, de eland, zwarte beer, lynx, marmot, wasbeer, oppossum, mol, veldmuis, vleermuis, otter, eekhoorn, nerts en rode en grijze vos. In de lucht en op de grond fladderen en scharrelen fazanten, wilde kalkoenen, kwartels, treurtortels, houtduiven en houtsnippen. De wateren zijn gevuld met vissoorten als forel, baars, brasem, zonnevis, snoek, meerval en zonnebaars. Ook slangen tieren er relatief welig; onder andere de giftige copperhead, cottonmouth en timber rattler glibberen zich een weg door het landschap.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Virginia is Richmond, naats grotere steden als Norfolk, Roanake, Lexington en Williamsburg.

Natuur

Virginia heeft de beschikking over een National Park: Shenandoah National Park (FOTO BOVEN) is een prachtig natuurgebied in de Blue Ridge Mountains. Wie de 170-kilometer lange Skyline Drive volgt, komt langs zo’n 70 uitzichtspunten over de meest idyllische heuvels, dalen en watervallen. Wie deze weg verder volgt, rijdt via de Blue Ridge Parkway zo de Appalachen in.

Civil War

Virginia heeft zijn aandeel in de Burgeroorlog duur moeten betalen; de staat werd in die tijd zwaar getroffen doordat vele veldslagen zich binnen de grenzen afspeelden. Bij Williamsburg, Fredericksburg en Richmond zijn battlefields te vinden waar de Confederates met verschillende resultaten van het veld liepen. Fort Ward is een stenen fortstelsel dat werd gebouwd om Washington DC te beschermen, en is in de loop der jaren mooi bewaard gebleven. Daarnaast is de periode voor de oorlog, het Antebellum, onlosmakelijk met de oorlog verbonden. De vaak schitterend weelderige plantages zijn ook nu nog te bezichtigen, zoals de Endview Plantation bij Newport News en de James River Plantations bij Williamsburg.

Mount Vernon

Het voormalige huis van de eerste president van Amerika ligt bij, en is nog steeds te bezichtigen. Te zien zijn zijn persoonlijke vertrekken, diverse tentoonstellingen en de admebenemende landerijen eromheen. Een must-see!

Arlington

Arlington Cemetery is de laatste rustplaats van onder meer president John F. Kennedy, bokser Joe Louis en acteur Lee Marvin. Daarnaast zijn er vele memorials te vinden voor gevallenen in de revolutionaire oorlog, Burgeroorlog, WOII en de Race to Space.

Kaart van Virginia

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder