opc_loader

REIZEN DOOR WASHINGTON STATE

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Washington ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, tussen British Columbia, Canada (noord), Oregon (zuid), Idaho (oost) en de Grote Oceaan (west). De staat is opgedeeld in tien regio’s, te weten The Coast, Columbia River Plateau, The Islands, North Cascades, Olympic & Kitsap Peninsulas, The Palouse, Rocky Mountain Gateway, Seattle – King Country, Volcano Country en Wine Country.

Seattle in Washington State USA(Foto Shutterstock)

De Evergreen State kent een zeeklimaat, met milde zomers en winters. Dat het er veel regent, is naar verluidt een fabeltje dat de inwoners hebben verzonnen om ongewenste immigranten te weren. Het westen is milder dan het oosten, met dank aan de Cascade Mountains. De winter ziet de temperaturen in het westen rond de 7 graden en in het oosten rond de -13 graden schommelen. Het oosten is in de zomer aangenaam met 28°C, terwijl het westen met 23°C daar niet voor onderdoet. De westkust pakt de meeste regen, met 94 cm een stuk minder dan aan de andere kant van de bergen, waar men jaarlijks ongeveer de helft ziet vallen. De maanden mei tot en met september zijn de beste maanden om naar Washington af te reizen. Houd er rekening mee dat in juni en juli de Amerikanen en Canadezen zelf grote vakantie hebben en de prijzen en wachttijden dientengevolge kunnen oplopen.

Flora en fauna

Washington heeft een geografie met de meest uiteenlopende ecosystemen en landschappen, die variëren van regenwoud in het zuiden via een prachtige kuststrook tot majestueuze bergen in het midden. Veel voorkomende planten in de duinen zijn zandaardbeien en stranderwten, terwijl venkel en spurrie in de zoutwatermoerassen leven. De woestijnregionen van het Columbia Plateau kennen veel sagebrush en greasewood. Veel geziene bomen zijn onder meer naaldbomen als taxussen, sitkasparren, western hemlock, douglassparren en Alaskaceders en loofbomen zoals de esdoorn, zwarte esp en de rode els. In de bossen en bergen komen veel zwartstaart- en muildierherten voor, evenals elanden, zwarte beren, lynxen, rode vossen, wasberen, muskusratten, stekelvarkens, marters en nertsen. Jagen doet men op vogelsoorten als fazanten, ruigpoothoenders, kwartels. Langs de kust vliegen diverse soorten moeras- en zeevogels, alsmede de Amerikaanse zeearend die hier vaker voorkomt dan waar ook (behalve Alaska). In de wateren voor de kust leven octopussen, krabben, zeehonden en zeeleeuwen en in het binnenland zwemmen onder meer diverse soorten forel en zalm.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Washington is Olympia. Daarnaast zijn Seattle (FOTO BOVEN), Spokane en Tacoma grotere steden van betekenis.

Natuur

Washington heeft drie Nationale Parken: Mount Rainier National Park, met in de hoofdrol de majesteuze vulkaan, North Cascades National Park, met de pracht van de beboste Noord-Amerikaanse Alpen in het noorden en Olympic National Park, dat een uniek gematigd regenwoud binnen haar grenzen heeft.

Mount St. Helens

Die andere vulkaan, die een stuk actiever lijkt dan zijn grote broer. In 1980 vond hier een uitbarsting plaats die de wereld schokte Tegenwoordig is de berg nog steeds an het rommelen, wat de lokale overheid er niet van heeft weerhouden om de oude weg naar boven, de Spirit Lake Highway, te herbouwen. Vooral een helicoptervlucht over de kegel en krater is erg bijzonder!

Seattle

Met een uiterst charmante binnenstad, de uitgebreide waterrecreatiemogelijkheden van de Puget Sound en een schat aan musea en uitgaansgelegenheden is dit een must-see in het noordwesten. Ga bijvoorbeeld eens naar de Space Needle, de chaotische markt Pike Place Market of het schitterende Experience Music Project. Vergeet niet een gerecht te bestellen met de lokale specialiteit, dungeoness crab!

Kaart van Washington State

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder