opc_loader

REIZEN DOOR WEST VIRGINIA

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. West Virginia ligt in het oosten van de Verenigde Staten, tussen Pennsylvania (noord), Virginia (zuid en oost), Maryland (oost) en Ohio en Kentucky (west). De staat is opgedeeld in acht regio’s, te weten Northern Panhandle, Mountaineer Country, Potomac Highlands, Eastern Region, MidOhio Region, Lakes Rgion, Metro Region en Newriver Region.

West-Virginia(Foto Shutterstock)

De Mountain State heeft een vochtig landklimaat, met hete zomers en koude winters. Het kwik bereikt in de zomer met gemak de 30 graden Celsius, terwijl de temperaturen ‘s winters rond de -5°C schommelen. Jaarlijks valt er zo’n 110 cm aan regen, en komt er in het westen rond de 50 cm en in de bergen ongeveer 125 cm aan sneeuw uit de hemel zetten. Mei tot en met september zijn de beste maanden om naar West Virginia te gaan. De maanden juni en juli zijn ook voor Amerikanen en Canadezen vakantie, dus houd rekening met plotseling oplopende wachttijden en prijzen.

Flora en fauna

Deze heuvelachtige staat is in tweëen te verdelen, met de Appalachen aan de oostkant en het Allegheny Plateau in het westen. De vele bossen zijn gevuld met boomsoorten als de eik, esdoorn, populier, walnoot, hickory, berk, hemlock, den en spar. Op de grond gedijen rhododendrons, laurier, kornoelje, redbud en pussy willow. Onder de zoogdieren die hier voorkomen zijn onder meer het witstaarthert, stinkdier, konijn en de zwarte beer, wasbeer, marmot, oppossum, eekhoorn en de rode en grijze vos. Veel voorkomende vogelsoorten zijn haviken, uilen, kardinalen, twee-kleurige mezen, tangaren, katvogels en lijsters, naast wild als fazanten, ruigpoothoenders, kwartels en wilde kalkoenen. In de wateren zijn vissoorten als beekforel, regenboogforel, zwarte baars te vinden. Ook hier leven giftige slangen, zoals de copperhead en ratelslang.

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van West-Virginia is Charleston, naast grotere steden als Huntington, Parkersburg, Wheeling en Morgantown.

Natuur

West Virginia is een droom voor hikers en andere outdoorfanaten. Hoewel het geen National Park bezit, is de staat overvol gevuld met ongerepte natuur. Monongahela National Forest (FOTO BOVEN) omgeeft de ruggengraat van de Appalachian Mountains en bevat de meest ruige natuur van de regio. Daarnaast overlappen de National Forests George Washington en Jefferson West Virginia in respectievelijk The Potomac Highlands en het zuiden.

Raften

Liefhebbers van kolkende stromen en opspattend water begeven zich zo snel mogelijk naar de New River Gorge National River en The Cheat, een venijnige stroom in het noordoosten van West Virginia. Ook de Gauley River is wat vlotvaren betreft een populaire bestemming.

Harpers Ferry

Harpers Ferry National Historic Park is niet alleen een prachtige plek waar de rivieren de Potomac en Shenandoah samenkomen, maar ook een historisch waardevolle gedenkplaats. In 1859 startte de zwarte revolutionair John Brown een opstand die snel en bloederig in de kiem werd gesmoord. Tijdens de Burgeroorlog die volgde, zou het stadje acht maal van kant wisselen en verwerd het tot symbool van de strijd tussen Noord en Zuid.

Kaart van West Virginia

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
Prijs op aanvraag
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder