opc_loader

REIZEN DOOR WISCONSIN

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Wisconsin ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Michigan en Lake Superior (noord), Illinois (zuid), Iowa en Minnesota (west) en Lake Michigan (oost). De staat is opgedeeld in drie regio’s, te weten North, Central en South.

Wisconsin(Foto Shutterstock)

De Badger State heeft een landklimaat, met warme zomers en ijskoude winters die met name in het noorden erg bar kunnen aanvoelen. De zomer kent temperaturen van rond de 22 graden Celsius. In de winter daalt het kwik naar zo’n -13°C in het noorden, en een iets behaaglijkere -6°C in het zuidoosten. De jaarlijkse regenval komt neer op gemiddeld 75 cm, tegen een respectabele 120 cm sneeuw. Gezien het feit dat april, juni en juli de meest regenachtige maanden van het jaar zijn, is het (vroege) najaar het meest geschikt om naar Wisconsin af te reizen.

Flora en fauna

Het landschap van Wisconsin wordt bepaald door water, in de vorm van meren en rivieren, en de zuidelijk gelegen heuvels. Veel voorkomende bomen zijn eiken, zwarte kersen en hickory. In het noorden groeien vooral dennen, Amerikaanse berken, zilverberken, eastern hemlock, esdoorn en koraalesdoorn. Het zuiden kent vooral esdoorns, witte iepen, azobé’s, linden, wilgen en zilverberken. In de bossen leven zoogdieren als witstaartherten, zwarte beren, sneeuwhazen, marmotten en stekelvarkens. De hoger gelegen velden bevatten stinkdieren en rode en grijze vossen, terwijl in de wetlands vooral muskusratten, nertsen en rivierotters thuis zijn. Wilde vogelsoorten zijn hier fazanten, kwartels, patrijzen en ruigpoothoenders, naast 42 soorten watervogels en zes kustvogels. In de talrijke wateren zwemmen onder meer snoek, beekforel, snoekbaars en het levendbarend snoekje.

Belangrijkste steden

Madison is de staatshoofdstad van Wisconsin. Daarnaast zijn grotere steden als Milwaukee, Green Bay, Kenosha en Racine het vermelden waard.

Natuur

Wisconsin heeft geen Nationale Parken, maar beschikt over een prachtige kustlijn langs Lake Superior. Hier ligt het Apostle Islands National Lakeshore, een schitterende waterwereld met heel veel eilandjes met allen hun eigen charme. Daarnaast is het park trots op zijn grote collectie vuurtorens aan de oevers. In het noorden ligt Northwoods, een groot natuurgebied met diepe bossen, wilde rivieren en gletsjermeren waarin het goed recreëren is.

Madison

De hoofdstad van Wisconsin is idyllisch gelegen tussen twee meren in, met nog twee meren op een steenworp afstand. Het kan bogen op een bruisend uitgaansleven, een immens groot Capitool en het door Frank Lloyd Wright ontworpen Monona Terrace, een community & convention centre dat over het gelijknamige meer uitkijkt.

Taliesin East

Vlakbij Spring Green staat het door hemzelf ontworpen zomerhuis van de architect Frank Lloyd Wright. Zijn winterhuis, Taliesin West, staat overigens in Springdale, Arizona.

Kaart van Wisconsin

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder