opc_loader

REIZEN DOOR WYOMING

Deze pagina bevat informatie voor diegenen door deze staat willen reizen, een rondreis willen maken met bijvoorbeeld een camper of huurauto en op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie om zich verder te kunnen oriënteren. Wyoming ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, tussen Montana (noord), Colorado en Utah (zuid), Idaho (west) en South Dakota en Nebraska (oost). De staat is opgedeeld in vier regio’s, te weten Central, Northeast, Northwest, Southeast en Southwest.

Yellowstone National Park in Wyoming USA(Foto Shutterstock)

De Equality State kent een semi-aride klimaat, met hete zomers en barre winters en grote weersverschillen door de aanwezige bergen. In de zomer schommelen detemperaturen rond de 28 graden, terwijl het kwik ‘s winters ongeveer -10°C aanwijst. Er valt ongeveer 40 cm regen per jaar, waarvan het meeste tussen maart en september naar beneden komt. Sneeuw valt er jaarlijks tot een hoogte van 145 cm. Mei tot en met september zijn de beste maanden om naar Wyoming te gaan. De maanden juni en juli zijn ook voor Amerikanen en Canadezen grote vakantie, dus houd rekening met plotseling oplopende wachttijden en prijzen.

Flora en fauna

Het gebied in het noordwesten valt onder de Rockies en heeft dientengevolge een onherbergzaam bergachtig karakter; de rest van Wyoming bestaat uit heuvelachtig terrein. In het oosten domineert het prairiegras de vegetatie, het westen wordt gekenmerkt door woestijnstruiken als sagebrush. De bossen van de Rocky Mountains zijn voornamelijk gevuld met sparren, dennen en andere naaldbomen. Veel voorkomende zoogdieren zijn muildierherten, witstaartherten, bisons, pronghorn antelopes, elanden, konijnen en wasberen. Op vogelsoorten als wilde kalkoen, kwartel en diverse fazantensoorten wordt drifitg gejaagd, terwijl meer dan 50 niet-wilde vogels in vrede kunnen leven. In de wateren van Wyoming zwemmen onder meer regenboogforellen, naast 78 andere soorten.

Belangrijkste steden

Cheyenne is de staatshoofdstad van Wyoming. Daarnaast zijn ook Casper, Laramie, Rock Springs en Gillette steden van betekenis.

Natuur

Wyoming is een mekka voor de natuurliefhebber, en is in zijn geheel misschien wel mooier dan die andere natuurstaten, Arizona, Utah en Washington. Er zijn twee Nationale Parken te vinden, beide met hun eigen aantrekkingskracht. Yellowstone National Park is het oudste Nationale Park van Amerika en verbaast al generaties lang elke bezoeker met zijn schitterende landschap van vulkanisch gesteente, spuitende geisers en vreemde rotsformaties in allerlei kleuren. Als je een National Park van je leven ziet, moet het dit zijn! Daarnaast is er nog Grand Teton National Park, met de 64 kilometer lange bergrug Teton Range die op het hoogste punt maar liefst vier kilometer uit de bodem rijst. Dit park bevat niet alleen bergen, maar is tevens een droom voor hikers en bikers, die langs de bossen en meren – meer dan 100 - beslist iets van hun gading vinden.

Rodeo

Wyoming wordt niet voor niets de Cowboy State genoemd. Tijdens de grootste outdoor rodeo van het land, de Cheyenne Frontier Days, is het negen dagen lang bareback riding, bull roping en barrel racing geblazen. Natuurlijk mag ook het entertainment niet ontbreken; de grootste country-&-westernsterren komen naar Cheyenne om het wervelend festival compleet te maken. Deze rodeo wordt traditioneel gehouden in de laatste volle week van juli en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Kaart van Wyoming

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder