opc_loader

REIZEN NAAR DALLAS

Reizen naar Dallas. Dallas is de grootste stad van de staat Texas en een van de tien grootste steden van de Verenigde Staten. De agglomeratie van Dallas, Fort Worth, heeft alleen al meer dan 5 miljoen inwoners. Dallas ontstond in 1841. John Neely Bryan bouwde in dat jaar een huisje nabij de Trinityrivier en begon er een veerdienst. Zijn huisje staat nog steeds in het centrum van Dallas.

Dallas

De stad is verdeeld in acht wijken. ’s Zomers kan de temperatuur in Dallas flink oplopen tot zo’n 35˚C. In de winter wordt het nooit echt koud met temperaturen rond de 10˚C. In de lente kan het hevig regenen en je moet dan ook uitkijken voor tornado’s, die soms voorkomen. Tekst Martin Schäfer & Harald Kolkman, fotografie Harald Kolkman

Highlights van Dallas

Dallas is het meest bekend om de moord op John F. Kennedy en de gelijknamige soapserie uit de jaren zeventig. De stad heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Het oude zakencentrum ging op de schop en op de plek waar vroeger de oliebaronnen de dienst uitmaakten verrees het Arts District, inmiddels het grootste arts-district van de Verenigde Staten. Lees hieronder wat er allemaal te doen is tijdens jouw verblijf in Dallas.

Dallas Farmers Market

Voor de allerbeste groente en fruit moet je zijn op Dallas Farmer’s Market. Op deze traditionele markt, die al vanaf 1941 bestaat, verkopen boeren hun waar direct van het land aan de klant. Verser kan niet! De markt is zeker een bezoekje waard. Zeven dagen per week geopend van 07.00 uur tot 18.00 uur.

Dallas Farmer’s Market, 1010 South Pearl Expressway, Dallas, TX 75201.

Deep Ellum in Dallas

Deep Ellum

In dit gebied, ten oosten van Downtown, moet je zijn voor gezellige (live) muziek. Hier zijn meer dan 42 clubs en restaurants waar oude en nieuwe muzikanten hun instrumenten bespelen. Ook vind je hier veel winkels met hippe kleding en sieraden. Kortom: Deep Ellum is modern en trendy.

Downtown Dallas

Vroeger bestond downtown Dallas voornamelijk uit kantoren van banken en olieondernemingen. Sinds de jaren tachtig lopen de inkomsten op olie terug en ging de stad op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Zo is in downtown het Arts District verrezen (FOTO ONDER).

Dallas Arts District (foto Harald Kolkman)

Het Arts District van Dallas is het grootste van de Verenigde Staten. Je vind er o.a. het Opera House, het Wyly Theatre en het Morton H. Meyerson Symphony Center waar Jaap van Zweden dirigent is.

Klyde Warren Park

Klyde Warren Park is gecreëerd om de barriere tussen downtown en uptown te verkleinen. Clyde Park is over de highway heengebouwd die deze twee wijken scheidt.

Klyde Warren Park in Dallas (foto Harald Kolkman)

Uptown Dallas

Deze 125-jaar oude wijk ligt ten noorden van Downtown. Hier vind je veel nieuwe winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. De belangrijkste straat in deze wijk is McKinney Ave.

Dallas

Hiervandaan gaat een bus naar Downtown Arts District: een oud en chique gedeelte van Dallas waar veel mooie winkeltjes en galerijen te bewonderen zijn.

West End Dallas

Deze wijk is bijzonder leuk voor toeristen. Maak hier bijvoorbeeld een wandeling en bekijk de mooie historische gebouwen. Hier vind je ook het Sixth Floor Museum (FOTO ONDER) op Dealey Plaza. Vanuit dit pand schoot Lee Harvey Oswald op John F. Kennedy, al ga je daar misschien anders over denken als je het museum hebt bezocht.

Six Floor Museum op Dealey Plaza in Dallas (foto Harald Kolkman)

White Rock Lake

Wat je midden in een grote stad als Dallas niet zou verwachten zijn tuinen. Maar op een paar minuten lopen van Downtown is gelegen aan het White Rock Lake, Dallas Arboretum. Het hele jaar door kun je hier genieten van prachtige, kleurrijke natuur. Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, toegangsprijzen vanaf $ 5.

Dallas Arboretum, 8525 Garland Road, Dallas, TX 75218.

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Kaart van Dallas en omgeving

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder