opc_loader

REIZEN NAAR NASHVILLE

De meeste mensen reizen naar Nashville, Tennessee vanwege countrymuziek. Nashville werd op kerstavond 1779 gesticht langs de oevers van de Cumberlandrivier. Twee expedities uit North en South Carolina begonnen bij aankomst onmiddellijk met het bouwen van Fort Nashborough, dat zou uitgroeien tot de meest bekende muziekstad van Amerika. Tekst Martin Schäfer Fotografie Harald Kolkman

Highlights van Nashville

Grand Ole Opry House

De Grand Ole Opry is het epicentrum van countrymuziek, vernoemd naar de gelijknamige zaterdagavondshow die Amerika vanaf de jaren zestig aan de radio gekluisterd hield. Hier vinden nog steeds tours en concerten plaats, op de plek waar Country & Western samen thuis zijn. Op dinsdagen (19:00) treden vooral oude sterren op, als alternatief voor de hoofdshows in het weekend. Houd voor andere shows en evenementen de site in de gaten. Prijzen beginnen bij $44. . In hetzelfde gebouw is een (gratis) museum gevestigd, voor meer details zie internet: www.gaylordopryland.com

Nashville

Opryland: 2804 Opryland Drive, tel: +1 (619)889 3060, internet: www.opry.com, Elke vrijdag (18:30) en zaterdag (18:30 en 21:30), Tickets via +1 (615) 871-6779 of +1 (800)733 6779, of internet: www.ticketmaster.com

Country Music Hall of Fame

Een uitstekende plek om de zoektocht naar gevoelsmuziek te beginnen, met een indrukwekkende eregalerij van de meest bekende en beruchte sterren, een overdaad aan flanel- en glitterkostuums en de meest uiteenlopende memorabilia en live optredens.

Country Music Hall of Fame & Museum: 222 Fifth Avenue South, tel: +1 (615)416 2001, internet: www.Countrymusichalloffame.com, open: dagelijks 9:00-17:00

Ryman Auditorium

De originele locatie waar de radioshow Grand Ole Opry volwassen werd. En kinderen kreeg in de vorm van nationale tours onder dezelfde naam die het hele land op de banken kregen.

Ryman Auditorium: 116 5th Avenue North, tel: +1 (615) 871-5043, internet: www.ryman.com, Open: dagelijks 9:00-16:00

Willie Nelson Museum

Willie Nelson Museum: Deze vaste tentoonstelling voor de countryheld Willie Nelson is een kleine, maar fijne tempel voor een kleurrijke, onverwoestbare grootheid.

Willie Nelson & Friends Showcase Museum: 2613A McGavock Pike, tel: +1 (615)885 1515, open: dagelijks 9:00-19:00

Music City Wax Museum

Madame Tussaud met cowboylaarzen en een Stetson. Alleen als er nog tijd over is.

Music City Wax Museum: 2613A McGavock Pike, tel: +1 (615)883 3612, open: dagelijks 9:00-17:00

Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1
Meridian Travel
6,95
GoAmerika Magazine 2019 verschijnt op 17 januari maar is nu al hier te bestellen. In editie 2019...
Meridian Travel
6,95
Editie 2018 bevat o.a. de volgende onderwerpen: Door het wilde westen van Oregon De staat...
Artikel 1 tot 2 (van de 2 artikelen). Resultaat:1

Activiteiten rondom Nashville

Watersporten rond Nashville

Old Hickory Lake werd vernoemd naar voormalig president Andrew Jackson en biedt ongeveer 440 mijl aan oevers. Buiten- en watersportmogelijkheden te over, evenals een schitterend landschap dat is ontstaan uit de aangrenzende Cumberlandrivier.

Ten oosten van Nashville ligt Percy Priest Lake , dat bekend staat als een van de beste plekken om o.a. smallmouth bass te vangen. Naast vissen kunt u hier ook een groot aantal buitenactiviteiten ontplooien of gewoon lekker uitrusten van alle commotie van de stad.

Op enkele kilometers van Nashville ligt het schitterende Radnor Lake , een kunstmatig meer dat in 1914 werd aangelegd om de spoorwegen van water te voorzien. In 1973 werd het meer en haar omgeving aan de staat overgedragen, die er een natuurreservaat van maakte. Het bosrijke landschap biedt vele mogelijkheden voor buitensport of passieve recreatie.

Paardrijden nabij Nashville

JuRo Stables biedt uiteenlopende activiteiten te paard aan, zoals primitief kamperen, cookouts, hayrides en tours-on-horseback. Eventueel kunt u hier met een eigen paard verschijnen.
JuRo Stables, 735 Carver Lane, Nashville, TN 37122, tel: +1 (615) 773 7433, www.jurostables.com

Ballonvaren

Nashville Balloon Charters biedt ballonvluchten over Tennessee rond zonsop- en ondergang voor twee personen of meer. Champagne en een hapje zijn inbegrepen.
Nashville Balloon Charters, tel: +1 (615)353 1687, +1 (615)419 9939, julian@nashvilleballoon.com, www.nashvilleballoon.com

Bustours

Gray Line of Nashville : Een schatkist aan rondleidingen en tours met de bus. U kunt onder meer kiezen uit een rit langs de landhuizen van de sterren, een tochtje met de stoomboot General Jackson of een shopping tour door de immense mall Opry Mills.
Gray Line of Nashville: 2416 Music Valley Drive, tel: +1 (615)883 5555, internet: www.graylinenashville.com

Shoppen in Nashville

New Opry Mills

New Opry Mills biedt bijna 100.000 vierkante meter aan winkels, restaurants en andere zaken die de rechtgeaarde shopper doen verzuchten van plezier. Naast de bekendere ketens als Barnes & Noble kan dit winkelparadijs bogen op meerdere bioscopen, een bluegrass showcase en een racebaan.
New Opry Mills: 433 Opry Mills Dr., Nashville, TN, USA, www.oprymills.com

Tennessee Antique Mall

De Tennessee Antique Mall heeft vele buitenkansjes voor de liefhebber van oude kwaliteit.
Tennessee Antique Mall: 654 Wedgewood Ave., Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 259 4077

Nashville Wedgewood Station Antique Mall

De Nashville Wedgewood Station Antique Mall ligt dichtbij Music Row en biedt een welkome verademing als u genoeg heeft van all things cowboy & western.
Nashville Wedgewood Station Antique Mall: 657 Wedgewood Ave., Nashville, TN, USA

Davis-Kidd Booksellers and Café

Drie verdiepingen boordevol gevuld met boeken en tijdschriften. Speciaal geschikt om even diep weg te kruipen in een gemakkelijke stoel en in de weekends tot laat geopend.
Davis-Kidd Booksellers and Café: Grace's Plaza in Green Hills, 4007 Hillsboro Rd., Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 385 2645

Bellevue Center

Een gigantisch winkelcentrum in het zuidwesten van de stad, met meer dan 100 winkels en allerhande food courts.
Bellevue Center: Bellevue exit from I-40, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 646 8690, www.bellevuecenter.com

Scenic drives

De Natchez Trace Parkway is een route die vanuit New Orleans naar Nashville, Tennessee leidt en onderweg de mooiste uitzichten van de staat biedt. Langs deze weg keerden arbeiders en handelslieden terug als ze via de Ohio en Mississippi in het zuiden waren terechtgekomen. Onderweg zijn de weerszijden bezaaid met statige landgoederen, historic monuments en andere dromerig zuidelijke uitzichten.
Natchez Trace Parkway: www.nps.gov/natr

Eten & uitgaan in Nashville

101st Airborne

Het 101st Airborne ademt de sfeer van de Tweede Wereldoorlog zonder uw eetlust te bederven. Tanks, vlaggen, foto's en andere authentieke items uit de tijd die Amerika nooit meer vergeet, maken het toch al erg smakelijke eten een ervaring die u niet licht zult vergeten.
101st Airborne: 1362-A Murfreesboro Rd., Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 361 4212

Arthur's

Het wat luxere restaurant Arthur's is gevestigd in het stijlvol gerestaureerde Union Station, het veel bezongen station waar supersterren en jan-met-de-cowboyhoed vroeger aankwamen en vertrokken. Voor wie van dineren temidden van luxe stoffen houdt.
Arthur's: Union Station, 1001 Broadway, Downtown, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 255-1494

The Bound'ry

The Bound'ry is geheel in mediterraanse stijl opgetrokken, met alle pleisterwerk en muurschilderingen die daarmee vaak gepaard gaan. Toch is dit restaurant een echte aanrader, al was het maar vanwege de elegante houten booths en maar liefst twee open haarden om uw aperitief extra kleur te geven.
The Bound'ry: 911 20th Ave. S, Midtown, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 321 3043

The Capitol Grille and Oak Bar

The Capitol Grille and Oak Bar is een charmant historisch restaurant in het Westin hermitage Hotel, dat vooral een smakelijke regionale cuisine biedt. Door veel critici en fans wordt The Capitol Grille al jarenlang als een van Nashville's beste restaurants gelauwerd en bewierookt.
The Capitol Grille and Oak Bar: 231 6th Ave. N, Downtown, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 345 7116

Hog Heaven

Hog Heaven is een prima plek om die beruchte southern barbecue eens te proberen. Probeer vooral de pulled pork eens!
Hog Heaven: 115 27th Ave. N, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 329 1234

Mario's

Mario's is een van de hotspots van Nashville, waar bekende sterren praktisch aanschuiven bij gewone stervelingen. Hier vindt u vooral Italiaanse cuisine, die varieert van pizza tot saltimbocca. Reserveren en gepaste kleding verplicht.
Mario's: 2005 Broadway, Nashville, TN, USA, tel: +1 (615) 327 3232

Bars

Elke, zichzelf respecterende bar in Nashville heeft wel een live band staan, die alle variaties van Country uit de boxen doet schallen. Kijk in de gratis bladen Nashville Scene, Nashville Banner, en de Tennessean voor een overzicht van artiesten die die week optreden. Hou er rekening mee dat ook voor de meeste café's toegang (de zgn. cover charge) moet worden betaald. Waar u overigens niet heen wilt, zijn de nepclubs aan Printers Alley, die er voornamelijk zijn om de mensen geld uit de zak te kloppen. Ga in plaats daarvan naar het levendige Broadway, waar u bijna niet kunt missen.

Kaart van Nashville en omgeving

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder