opc_loader

KANGAROO ISLAND

Kangaroo Island werd ongeveer 10.000 jaar geleden van het vasteland van Australië gescheiden door een stijging van de zeespiegel. Aboriginals hebben het eiland enige tijd bewoond. In 1802 werd Kangaroo Island ontdekt en benoemd door de Engelse ontdekkingsreiziger Matthew Flinders. Hij werd gevolgd door de Fransman Nicolas Baudin , die een groot deel van Kangaroo Island in kaart bracht. Tegenwoordig dragen verschillende plaatsen op het eiland nog steeds een Franstalige naam. Kingscote werd in 27 juli 1836 als eerste officiële nederzetting gesticht. Het was de oorspronkelijke hoofdstad van South Australia, maar het stadje bleek niet te kunnen voldoen aan de watervereisten van de inwoners en werd daarom als hoofdstad vervangen door Adelaide .

Trekpleister

De belangrijkste trekpleister van Kangaroo Island is de natuur. Het eiland is grotendeels begroeid met eucalyptusbossen en boomsavannes . Belangrijke redenen van het feit dat Kangaroo Island zo'n rijke natuur heeft zijn dat meer dan de helft van het eiland nooit gecultiveerd is en dat ongeveer een derde van het oppervlakte bestaat uit beschermd gebied. Er zijn vijf Wilderness Protection Areas (Ravine des Casoars, Cape Torrens, Western River, Cape Ganthaume, Cape Bouger), één nationaal park ( Flinders Chase National Park ) en meerdere Conservation Parks. Bovendien ontbreken rode vossen en Europees konijnen op Kangaroo Island, twee soorten die op het vasteland grote schade hebben aangericht onder de inheemse zoogdieren door respectievelijk predatie en voedselconcurrentie.

Wildlife op Kangaroo Island

Er leven 22 zoogdiersoorten op Kangaroo Island, waarvan 19 inheems zijn. Drie soorten, de koala, de oostelijke koeskoes en het vogelbekdier, zijn ingevoerd en overleven nog steeds op het eiland. De reptielen worden op Kangaroo Island vertegenwoordigd door de varaan Varanus rosenbergi , de zwarte tijgerslang en de dwergkoperkop.

Vogelsoorten

Op Kangaroo Island zijn 251 vogelsoorten waargenomen, waaronder enkele zeldzame soorten zoals de visarend en de bruine roodstaartkaketoe. Andere opvallende vogelsoorten zijn de dwergpinguïn, het blauw koninkje, de regenbooglori, de boskalkoen, de hoendergans en de witbuikzeearend. Een ondersoort van de emoe leefde vroeger ook op Kangaroo Island. Deze loopvogel is echter tijdens het begin van de negentiende eeuw uitgestorven.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder