opc_loader

REIZEN DOOR NEW SOUTH WALES IN AUSTRALIË

New South Wales ligt in het zuidoosten van Australië, tussen Queensland (noord), Zuid-Australië (west), Victoria en Tasmanië (zuid) en de Grote Oceaan (oost). De provincie is opgedeeld in acht regio's, te weten Outback, Heart Of Country, Murray Region, High Country, South Coast, Sydney Surrounds, Sydney en North Coast. New South Wales kent een gematigd klimaat, en is overwegend vrij van extremen.

New South Wales

De kust kent vochtige zomers van december tot februari; het noordwesten is het meest heet in deze maanden. Tijdens de winter zijn de Snowy Mountains van juni tot augustus het koudst. Gemiddelde temperaturen liggen in de zomer rond de 25 graden Celsius en dalen in de winter naar 15°C. De meeste neerslag valt in de maanden maart tot en met juni, als er gemiddeld zo'n 130 mm uit de lucht komt vallen. 's Zomers valt er toch echter ook nog rond de 100 mm.

Highlights van New South Wales

Natuur

Deze provincie kent meer dan 600 Nationale Parken, die tesamen meer dan zeven procent van het totale grondgebied uitmaken. Hoogtepunten zijn onder meer Deua National Park, Washpool National Park en Lord Howe Island Marine Reserve.

Sydney

Deze stad spreekt eenieder die Australië een warm hart toedraagt tot de verbeelding. Haar ligging aan zee, met de honderden baaitjes en eilandjes, levert een uitzicht op dat menig wereldstad naar de kroon steekt. Met onder meer het wereldberoemde Opera House, de Harbour Bridge, Bondi Beach en de Blue Mountains binnen handbereik is dit een absolute must-see op stedengebied.
Sydney

Praktische informatie over New South Wales

Beste reistijd

Eigenlijk is het hele jaar geschikt om naar deze provincie af te reizen, maar de maanden oktober tot en met december zijn het droogst en warmst.

Flora en fauna

De smalle kuststrook van vruchtbare valleien en vlaktes wordt westelijk begrensd door het zogenaamde tableland, met steile kloven en landschapsstijgingen. Hierin ligt onder meer het Kosciusko Massief, met als hoogste punt Mount Kosciusko (2.229 m), die tevens de hoogste berg van Australië is. Vanaf hier glooit het land geleidelijk naar de kust, in een redelijk consistent woestijnlandschap dat varieert van de semi-aride vlaktes in het westen tot de zandduinen van de Simpson Desert. Aan de noordkust komt daarnaast wat subtropisch regenwoud voor. De meest voorkomende boomsoorten zijn eucalyptus (meer dan 600 soorten) en acacia's, die in de vorm van struiken op de vlaktes staan. Het noordwesten kent bovendien veel spinifexgras.

Vogels komen hier in alle soorten en maten voor; papegaaien, kaketoes, emoe's, mound-building scrub birds en mallee fowl zijn door de hele provincie te vinden. In de bossen aan de kust komen daarnaast veel liervogels voor. Veel voorkomende zoogdieren zijn de opossum, koala, wombat, kangaroe en wallaby. Zeldzamer zijn de miereneter en het vogelbekdier. In de provincie leven veel giftige slangen, zoals zwarte, bruine en tijgerslangen en de doodsadder; veel slachtoffers maken deze reptielen echter niet, omdat ze niet agressief zijn. De meest voorkomende vis is de Murray cod, die vooral in de westelijke rivieren zwemmen.

Belangrijkste steden

De provinciehoofdstad van New South Wales is Sydney. Daarnaast zijn Newcastle, Wollongong, Broken Hill en Albury steden van betekenis.

Kaart van New South Wales

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder