opc_loader

REIZEN DOOR NORTHERN TERRITORY IN AUSTRALIË

Het Northern Territory ligt in het noorden van Australië, tussen West-Australië (west), Queensland (oost), Zuid-Australië (zuid) en de Indische Oceaan (noord). De provincie is opgedeeld in zes regio's, te weten Darwin, Uluru, Kakadu & Arnhemland, Katherine, Tennant Creek en Alice Springs. Het Northern Territory kent twee klimaatzones; in het noorden overheerst een tropisch klimaat, met een hoge luchtvochtigheid en een regenseizoen van november tot en met april, terwijl het midden en zuiden een woestijnklimaat kennen, met alleen neerslag tijdens de heetste maanden oktober tot en met maart. De gemiddelde zomertemperatuur ligt in Darwin rond de 33 graden en rond Alice Springs rond de 35 graden Celsius. In de winter wordt het in Darwin ongeveer 31°C en in Alice Springs 22°C.

Highlights van Northern Territory

Natuur

Wat oernatuur betreft, is het Northern Territory ongeëvenaard. Ontelbare Nationale Parken, Reservaties en Bossen zijn hier te vinden, waarvan Kakadu National Park, Litchfield National Park en Nitmiluk National Park de bekendste zijn. Met name de eerste, met 20.000 vierkante kilometer aan ongerepte ravijnen, regenwoud en moerassen wordt tot de mooiste parken ter wereld gerekend. Daarnaast is hier het beste van de Australische Outback te vinden. Uluru-Kata Tjuta National Park is het meest bekend van allemaal, dankzij het icoon van de outback: de rode pracht van Uluru, ofwel Ayers Rock. Hier is niet alleen het meest indrukwekkende woestijnlandschap te doorkruisen, maar is de regio bezaaid met plaatsen van historische betekenis voor de Aboriginals. Andere vermeldenswaardige natuurgebieden zijn hier Watarrka National Park en de West and East MacDonnell Ranges bij Alice Springs. In het westen ligt de uitloper van het enorm onherbergzame gebied The Kimberly, ook wel Australia's Last Frontier genoemd.

Alice Springs

Deze voormalige telegraafstad is een prachtige basis voor een verkenningstocht door de outback. Verrassend modern, toegankelijk en bewoond door de aardigste mensen van Australië is dit een verfrissende verrassing in de snikhete woestijn en tropen van het Northern Territory. Hoogtepunten hier zijn de Alice Springs Telegraph Station Historical Reserve, het uitzicht vanaf ANZAC Hill, het interessante Alice Springs Desert Park, het fameuze radioklaslokaal School of the Air en The Cultural Precinct, waar het Aboriginalvolk Araluen haar heilige plekken en cultuur bewaakt.

Praktische informatie over Northern Territory

Beste reistijd

Een reis naar het Northern Territory is het gehele jaar goed te doen. Hou er rekening mee dat het regelmatig door cyclonen opgeschrikte regenseizoen in het noorden van november tot en met april loopt en dat de winter iets dragelijker is dan de drukkende zomer.

Flora en fauna

De kustlijn is hier vlak en bezaaid met mangrovemoerassen en kleine eilanden. Vanaf de kust stijgt het landschap geleidelijk naar het zuiden toe en verandert in uitgestrekte outback met diverse plateaus en bergformaties als Ayers Rock en Mount Olga. Waar de woestijn niet heerst, strekken zich grote laagbeboste vlaktes uit met eucalyptussen, acacia's, struiken, wilde bloemen en hoog gras.

De meest bekende vogels in het gebied zijn papegaaien, duiven en lori's. In zee en de rivieren komen zoet- en zoutwaterkrokodillen voor, naast de barramundi. Daarnaast leven er kangaroes, wallabies, wallaroos, kamelen, waterbuffels, varkens, geiten, paarden, pony's en ezels.

Belangrijkste steden

Het noordelijk gelegen Darwin is de provinciehoofdstad. Daarnaast zijn ook Alice Springs en Palmerston enkele steden van betekenis.

Kaart van Northern Territory

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder