opc_loader

REIZEN DOOR QUEENSLAND IN AUSTRALIË

Queensland ligt in het noordoosten van Australië, tussen Northern Territory (west), Zuid-Australië en New South Wales (zuid) en de Grote Oceaan (noord en oost). De provincie is opgedeeld in dertien regio's, waaronder Outback, Tropical North Queensland, Brisbane, Western Downs, Whitsundays en Fraser Coast. Queensland kent een subtropisch klimaat, met warme, vochtige zomers en milde winters. Langs de kust worden de hoge temperaturen door een frisse bries getemperd. De temperatuur schommelt in de zomermaanden rond de 30 graden Celsius, terwijl het kwik in de winter tot een nog altijd zeer aangename 17 graden daalt. Neerslag valt er vooral in de zomermaanden, met een gemiddelde van ongeveer 160 mm. April tot en september zijn het droogst. Het gebied rond Cairns is het hele jaar door warm, en kent in de zomer neerslaggemiddelden van rond de 400 mm.

Een kangoeroe op het strand van Queensland

Highlights van Queensland

Natuur

De Outback, het Great Barrier Reef en het schitterende Fraser Island zijn de hoofdattracties van deze provincie. Maar ook paradijselijke juweeltjes als de Whitsunday Islands en de regenwouden van de Tropical North zijn voor de liefhebbers niet te missen.

Fraser Island voor de kust van Queensland, Australië

Brisbane

Deze wereldse havenstad is niet alleen schitterend gelegen, maar biedt een evenwichtige mix tussen moderne hoogbouw en Victoriaanse architectuur. Daarnaast zijn het Lone Pine Koala Sanctuary, Moreton Island, Mount Coot-Tha en de South Bank Parklands belangrijke attracties ter plaatse.

Het gezellige centrum van Brisbane

Themaparken

De Gold Coast in het uiterste zuidoosten van Queensland is ‘Australia's Theme Park Capital' en biedt met maar liefst zes attractieparken een spectaculaire keuze voor kinderen van alle leeftijden.

Praktische informatie over Queensland

Beste reistijd

Deze provincie kan het hele jaar door goed bezocht worden, maar de maanden september tot en met november zijn het meest geschikt om naar Queensland af te reizen. Houd er ook rekening mee dat er in januari tot en met maart tropische cyclonen kunnen voorkomen.

Flora en fauna

Het landschap van Queensland is zeer gevarieerd, maar vooral heel erg indrukwekkend. De rode rotsen van de Outback staan in schril contrast met de pracht van de onderwaterwonderen van het Great Barrier Reef, met Fraser Island en de Whitsunday Islands als natuurlijke vlaggenschepen boven de waterspiegel.

Een schildpad in het Great Barrier Reef nabij Queensland, Australië

Tussen de tropische en subtropische regenwouden langs de kust en de droge Outback zijn zeer gevarieerde flora en fauna te vinden. Langs de kust komt vooral de eucalyptus voor, in alle soorten en maten. Verder landinwaarts neemt de acacia het over, onderbroken door grote grasvlaktes waar de grondsoort het toelaat. De Outback is spaarzaam begroeid, met voornamelijk het taaie spinefexgras dat hier als enige overleeft.

Queensland is geografisch zo gelegen dat het jaarlijks zowel een groot aantal autochtone als migrerende diersoorten herbergt. Meer dan 70 soorten buideldieren, 47 soorten vleermuizen, 30 soorten knaagdieren, 79 soorten slangen en 161 soorten hagedissen komen hier voor. Onder de 600 vogelsoorten zijn de emoe en de kasuaris de meest noemenswaardige. Aan de kust en in de vele rivieren die hieruit landinwaarts stromen zwemmen onnoemelijk veel vissoorten. Het Great Barrier Reef tenslotte, is 's werelds grootste ‘bouwwerk' dat door levende organismen tot stand kwam en staat meer dan terecht op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO.

Belangrijkste steden in Queensland

Brisbane is de charmante provinciehoofdstad van Queensland. Daarnaast zijn ook Mount Isa, Cairns en Gladstone steden van betekenis.

Kaart van Queensland

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder