opc_loader

REIZEN DOOR ZUID-AUSTRALIË 

South Australia ligt in het zuiden van Australië, tussen Northern Territory en Queensland (noord), New South Wales (oost), West-Australië (west) en de Grote Oceaan (zuid). De provincie is verdeeld in dertien regios, te weten Adelaide, Adelaide Hills, Barossa, Clare Valley, Eyre Peninsula, Fleurieu Peninsula, Flinders Ranges & Outback, Kangaroo Island, Limestone Coast, Murraylands, Riverland en Yorke Peninsula. Zuid-Australië kent een verscheidenheid aan klimaten, die variëren van woestijn in het noorden tot Mediterraan aan de kust, met warme, droge zomers en koude, natte winters. Adelaide gaat tussen december en februari gebukt onder zeer hoge temepraturen, en kent 's winters vooral koele natte dagen. Verder landinwaarts stijgen de temperaturen 's zomers tot recordhoogte, als een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius niet ongewoon is.

Highlights in South Australia

Natuur

Zuid-Australië heeft 21 National Parks, die uiteenlopen van indrukwekkend verlaten outback tot onderwaterwereld. Enkele noemenswaardige hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het ruige Flinders Ranges National Park, het marine vogelparadijs Coorong National Park en de fascinerende ondergrondse grotten van Naracoorte Caves National Park.

Wijn

Het zuiden van Australië is een vruchtbare regio voor wijnbouw en brengt dan ook jaarlijks vele heerlijke wijnen voort, die het vasteland van Europa vaak nooit bereiken. Regio's als Barossa, Coonawarra, McLaren Vale, Clare Valley, Adelaide Hills en Riverland staan dan altijd gastvrij open voor proeverijen of sfeervolle scenic drives.

Adelaide

Aan de rivier de Torrens ligt deze prachtige stad van brede straten en rijke parklanden verscholen tussen de Adelaide Hills en de Gulf St. Vincent. Met hoogtepunten als het South Australian Museum, de Botanic Gardens en het idyllische Kangaroo Island binnen reikwijdte is dit een ideale stad voor een citytrip.

Murray River

Murray River wordt ook wel de Australische Mississippi genoemd, al zullen de Aussies hun schouders ophalen bij de eenvoud van zijn Amerikaanse broer. Veel rustieke plaatsjes flankeren dat heerlijke rivierenlandschap waar rust en schoonheid heersen voor een ideale setting voor vissen, varen en zwemmen.

Praktische informatie over South Australia

Beste reistijd

De lente (maart tot en met april) en herfst (september tot en met november) zijn bij uitstek geschikt voor een bezoek aan Zuid-Australië.

Flora en fauna

Zuid-Australië wordt gekenmerkt door eindeloze vlaktes, lage heuvels en grote zout- en kleivergeven meerbeddingen die zelden tot nooit water bevatten. Het hoogste punt van de provincie, Mount Woodroffe, ligt op slechts 1.435 meter hoogte. De kustlijn wordt op enkele punten scherp ingesneden door grote baaien, die het zeeklimaat verder landinwaarts brengen. Het grootste gedeelte van het binnenland is droog, met planten als acacia's, bluebush en saltbush als enige begroeiing. De eucalyptus is een veel geziene boomsoort, naarmate het land vruchtbaarder wordt; de montereyden komt, gestimuleerd door de staat en het bedrijfsleven, op in het zuidoosten.

Doordat de provincie veel vegetatie heeft doen verdwijnen in de ontwikkeling van landbouw en veeteelt, zijn veel lokaal unieke diersoorten verdwenen. Veel voorkomende diersoorten zijn nu nog kangaroes, opossums en wombats. Daarnaast leven er zo'n 400 vogelsoorten en meer dan 100 reptielensoorten.

Belangrijkste steden

Adelaide is de staatshoofdstad van Zuid-Australië. Daarnaast zijn steden als Beltana, Port Augusta, Whyalla en Murray Bridge steden van betekenis.

Kaart van South Australia

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder