opc_loader

REIZEN DOOR TASMANIË IN AUSTRALIË

Tasmanië ligt voor de zuidoostkust van Australië, in de Indische Oceaan onder de provincie Victoria. Het eiland is opgedeeld in twaalf regio's, te weten Hobart, Southeast, Huon Valley & d'Entrecasteaux Channel, Derwent Valley & Central Highlands, Launceston & Tamar Valley, Midlands, East Coast, North Coast, Devonport & Cradle Valley, North West, West Coast & Wilderness en King & Flinders Islands. Deze provincie kent een gematigd zeeklimaat, met warme zomers en milde winters. Het westen is het natst, terwijl de oostkust overwegend droger en warmer is dan de rest van het eiland. De zomer kent gemiddelde temperaturen van rond de 22 graden Celcius en een neerslaggemiddelde van 45 mm. 's Winters daalt het kwik naar ongeveer 14°C, met een gemiddelde neerslag van 55 mm; sneeuwstormen in dit seizoen zijn niet ongewoon in de bergen.

Highlights van Tasmanië

Natuur

Met 17 Nationale Parken is het eiland een kleine geweldenaar in het grootste Australische aanbod van paden en lanen. Niet alleen is Tasmanië met zijn berg- en eilandnatuur een droom voor elke outdoorliefhebber, maar ook de fans van de Zuidpool komen hier aan hun trekken. Macquarie Island wordt ‘the gateway to Antarctica' genoemd, met name vanwege de aanwezigheid van vier miljoen pinguïnes en duizenden zeeleeuwen. Op ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Tasmanië ligt Flinders Island, dat deel uitmaakt van de Furneaux eilandengroep en bekend staat om zijn ongerepte schoonheid.

Gevangenis

In Port Arthur werden in de 19 e eeuw zo'n 12.500 veroordeelden opgesloten aan de kust van de gelijknamige paradijselijke baai. Tegenwoordig zijn hier nog veel oude gevangenisgebouwen te vinden, naast een uitstekende tentoonstelling over de bewogen plaatselijke historie.

Airwalk

In de zuidelijke gelegen bossen is het mogelijk om vanuit de boomtoppen door het woud te lopen. Tijdens de Tahune Airwalk trekken vele boomsoorten en twee rivieren onder je voeten voorbij, terwijl je je ogen uitkijkt op een stalen loopbrug op 45 meter hoogte.

Praktische informatie over Tasmanië

Beste reistijd

Het hele jaar door is het een prima idee om naar Tasmanië af te reizen. De maanden december tot en met juli zijn hier binnen uitstekend geschikt voor een bezoek.

Flora en fauna

Tasmanië is een overwegend bergachtig eiland, met de hoogste bergtop in het westen: Mount Ossa (1.617m). Het landschap wordt van noordwest naar zuidoost doorsneden door parallel gelegen bergketens en valleien, met een serie plateaus in het oosten. Het meest kenmerkende element van het eiland is de met meren vergeven regio Central Plateau. Doordat Tasmanië is afgesloten van het vasteland heeft de ontwikkeling van flora en fauna relatief onverstoord plaatsgevonden. Door de afwezigheid van roofdieren zijn er diverse unieke soorten planten en dieren te vinden. Boomsoorten die veel op het eiland te vinden zijn, zijn onder meer de Tasmanian blue gum en verscheidene dennensoorten zoals de huon pine en de King William pine. Veel voorkomende diersoorten zijn buideldieren als de wallaby en possum, naast de overbekende Tasmaanse Duivel, zo genoemd naar het spookachtige geluid dat dit beest 's nachts maakt. Meer dan twaalf vogels komen alleen op Tasmanië voor, waaronder de orange bellied parrot en de black currawong.

Belangrijkste steden

Hobart is de provinciehoofdstad van Tasmanië. Daarnaast zijn ook Launceston, Devonport en Clarence steden van betekenis.

Kaart van Tasmanië

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder