opc_loader

REIZEN DOOR VICTORIA IN AUSTRALIË

Victoria ligt in het zuidoosten van Australië, tussen New South Wales (noord), Tasmanië (zuid), Zuid-Australië (west) en de Grote Oceaan (oost). De provincie is opgedeeld in elf regio's, te weten Melbourne, Daylesford & Macedon Ranges, Yarra Valley & Dandenong Ranges, Mornington Peninsula, Phillip Island, Great Ocean Road, Goldfields, Grampians, High Country, Gippsland en The Murray. Victoria is overwegend gematigd, wat inhoudt dat hier warme zomers en milde winters heersen. De Australische Alpen in het noordoosten zijn van juni tot en met september bedekt met sneeuw. 's Zomers schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden Celsius, en valt er ongeveer 45 mm neerslag. In de winter daalt het kwik naar ongeveer 15 graden, met een neerslaggemiddelde van 50 mm.

Highlights van Victoria

Natuur

De afwisselende landschappen van Victoria worden door heel Australië geroemd. De provincie kent meer dan 100 (nationale) parken en reserves, die tesamen meer dan 17 procent van het totale grondgebied bedekken. Juweeltjes als de ruige bergketens van The Grampians, de immense waterweg Gippsland Lakes en de vruchtbare Yarra Valley zijn nog maar enkele suggesties voor een of meerdere dagen oernatuur. Op twee uur rijden vanaf Melbourne ligt daarnaast het idyllische Phillip Island, waar de natuur in al haar eilandse glorie kan schitteren.

Melbourne

Deze moderne, maar oergezellige wereldstad heeft voor iedere smaak iets in petto. De haven van NewQuay, de ecclectische mix van architectuur en open ruimte van Federation Square, het Melbourne Observation Deck of het schitterende Melbourne Museum en de National Gallery of Victoria zijn allen klinkende redenen om deze stad te bezoeken.

Goud

In de 19 e eeuw heerste in het centraal gelegen gebied Goldfields de absolute goudkoorts. En ook nu nog staat de regio in het teken van de zoektocht naar geluk en rijkdom, in de vorm van historisch schitterend behouden gebleven stadjes en boeiende tentoonstellingen.

Scenic drive

De 400 kilometer lange Great Ocean Road is een magistrale kustweg, waarlangs de meest prachtige uitzichten uitnodigen om uit te stappen. Met hoogtepunten als de rotsformatie Twelve Apostles en de rustieke vissersplaatsjes Warrnambool, Port Fairy en Apollo Bay is dit een absolute must-see.

Praktische informatie over Victoria

Beste reistijd

Oktober is verreweg de natste maand van het jaar; juni en juli de koudste. December tot en met maart zijn het meest geschikt om naar Victoria af te reizen.

Flora en fauna

Victoria wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen, die variëren van bergen tot grottenstelsels, rivieren tot de grootse Gippsland Lakes en van woestijnen tot weelderige bossen. De provincie staat bekend om haar duizenden soorten wilde bloemen die de vele parken, vlaktes en bossen in vuur en vlam zetten.

Veel voorkomende diersoorten zijn kangaroes, emoe's, wombats, Tasmaanse Duivels, possums, vogelbekdieren en gloeiwormen. Rond Warrnambool komen daarnaast veel walvissen voor, met name tussen juni en september. Het zuidelijk gelegen Port Phillip Bay biedt thuis aan honderden dolfijnen en zeehonden.

Belangrijkste steden

Melbourne is de provinciehoofdstad van Victoria. Daarnaast zijn ook Ararat, Bendigo, Geelong en Warrnambool steden van betekenis.

Kaart van Victoria

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder