opc_loader

REIZEN DOOR WEST -AUSTRALIË

Western Australia ligt in het westen van Australië, tussen de Indische Oceaan (west, noord en zuid) en South Australia en Northern Territory (oost). De provincie is opgedeeld in vijf regio's, te weten Perth, South West, Golden Outback, Coral Coast en North West. Omdat West-Australië zo immens groot is heersen er verschillende klimaten, te weten tropisch, semi-aride en Mediterraan. Het noorden is vooral tropisch, en wordt gekenmerkt door een zonnig droog seizoen van april tot september en een regenseizoen dat van oktober tot maart loopt. Het centraal gelegen gebied van woestijnen en vlaktes is semi-aride te noemen, met hete zomers en koude nachten. Het Mediterrane zuiden tenslotte wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde, natte winters. Aan de kust wordt dit weersbeeld nog enigszins getemperd door een koele zeebries.

Highlights van Western Australia

Natuur

West-Australië biedt niet alleen een gigantische oppervlate aan outback, maar kan ook bogen op (Nationale) water- en bosparken. Het 400 hectare metende Kings Park bij Perth is een populaire attractie, die een afwisselend landschap van wilde bloemen, parkland en ongerepte outback biedt. Wat water betreft, is Karijini National Park een absolute aanrader en wie van bossen en wandelpaadjes houdt, dient zich naar de Southern Forests te begeven.

Goud

Rond Kalgoorlie, een van de grootste steden van de provincie, ligt een groot gebied waarin in de 19 e eeuw koortsachtig naar goud werd gezocht. Historisch prima bewaard gebleven stadjes als Coolgardie, Menzies en Kalgoorlie liggen langs de 900 kilometer lange Golden Quest Discovery Trail in de Golden Outback.

Stranden

De westkust van Australië is bezaaid met gouden stranden, ruisende branding en paradijselijke settings die uitnodigen tot lange strandwandelingen, surfen of gewoon lekker bruin bakken. Wie vanaf Perth omhoogrijdt, komt plaatsen tegen als Geraldton, Monkey Mia en Exmouth; stuk voor stuk ecologisch en entertainend verantwoorde zandidylles die de Carribean heel snel doen vergeten.

Praktische informatie over Western Australia

Beste reistijd

Afhanelijk van het te bezoeken gebied zijn de maanden december tot en met maart het best geschikt om West-Australië te bezoeken. Voor Perth is juli overigens de natste maand van het jaar.

Flora en fauna

Hoewel West-Australië de grootste provincie van het Commonwealth is, is alleen het zuidwestelijke gedeelte vruchtbaar bewoond. De rest van de staat is veelal te droog om te wonen en bestaat grotendeels uit woestijn, drooggevallen meren en schamele riviertjes. Het vlakke land van de provincie wordt op enkele plekken onderbroken door hoge plateaus als de King Leopold, Hamersley en Stirling Ranges. In het zuidwesten loopt de belangrijkste rivier, Swan.

West-Australië biedt een grote, unieke verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. Veel voorkomende boomsoorten zijn jarrah, karri, sheoak en tuart, naast (wilde) bloemen als de ezelsorchidee, spikey grasstree en de boterbloem. De staatsbloem is de red and green kangaroo paw, een lage struik met grote kleurige bloemen in top, die vooral rond Perth, Shark Bay en King's park voorkomt. Naast vogels als de emoe, kaketoe en de Australische ekster is de elegante zwarte zwaan een opvallende soort; tussen de vele soorten buideldieren is de numbat of geringde miereneter verheven tot staatsdier.

Belangrijkste steden

Perth is de staatshoofdstad, naast noemenswaardige steden als Kalgoorlie, Fremantle en Bunbury.

Kaart van Western Australia

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder