opc_loader

ACTIVITEITEN IN DENEMARKEN

Duiken

De gevarieerde en vaak uitdagende kusten van Denemarken zijn op tal van plaatsen zeer geschikt voor duikers. Een goed idee dus om naar Denemarken te gaan als je duiken wilt leren. Ook omdat in Denemarken zeer hoge eisen worden gesteld aan de veiligheid.
Voor meer informatie: Dansk Sportsdykker Forbund, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, DK 2605 Brøndby, Tel. +45 43 26 25 60, Fax +45 43 26 25 61

Fietsen

Het hoogste punt in Denemarken ligt 170 meter boven de zeespiegel. Denemarken heeft slechts lichte glooiingen en dat, plus de vele afwisselingen van het landschap, maakt Denemarken tot een ideaal fietsland.

Paardrijden

Er zijn talloze paardrijscholen en ponycentra waar ervaren instructeurs les geven. Een paard huren is nooit een probleem. Vele boeren verhuren nog rijpaarden. De meeste adressen zijn te vinden in Jutland. Op sommige plaatsen worden paardrij-arrangementen en huifkartochten aangeboden. Het plaatselijke VVV-kantoor kan je aan de gewenste gegevens helpen.

Sportvissen

Denemarken is een bijzonder land. Uniek, zeker wat betreft de sportvisserij. Overal in Denemarken zijn visstekken en er kan op velerlei vissoorten gehengeld worden. Geen ander land kan zoveel mogelijkheden en variatie op visgebied bieden als Denemarken. Je kunt in een rivier, meer, langs de kust en op zee een hengel uitwerpen.

Surfen

Denemarken is een uitstekende plek om surfen te leren. Lessen worden o.a. in de Engelse taal gegeven. Een beginnerscursus van ongeveer 10 uur komt op ongeveer 900 Dkr. Er zijn ook speciale vakantie-arrangementen waarin de les is opgenomen. Surfuitrusting is te huur tegen redelijke prijzen.

Zeilen

Wie niet met de eigen boot komt, kan er natuurlijk in Denemarken eentje huren. Meestal is huur mogelijk per week. De huurprijs hangt onder meer af van boottype en tijd van het jaar. Gemiddeld moet worden uitgegaan van een huurprijs van 8000 Dkr. per week. Reken voor havengeld op ongeveer 100 Dkr. per nacht, inclusief water en stroom. Grotere schepen (meer dan 12-13 meter) kunnen vaak voor minder geld afmeren in een zogeheten trafikhavn. Alle schepen moeten zijn goedgekeurd door de Danish Maritim Authority ('Søfartsstyrelsen'). Stel vooral vast dat dit in orde is, voordat je een huurcontract tekent!

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder