opc_loader

ACTIVITEITEN IN FINLAND

Fietsen in Finland

Finland is een droom om met de fiets te verkennen, of je nu geoefend bent of niet. De vaak exclusief voor fietsers gereserveerde wegen zijn over het algemeen vlak, met een enkele steilere heuvel als welkome afwisseling. Fietsen over de eilanden in het zuidwesten geeft een heel andere dimensie aan eilandhoppen. Een mooie landroute is de Via Finlandia-route, van Helsinki naar Vaasa aan de westkust.

Wateractiviteiten

Op het water gebeurt ook veel, heel veel. Het merengebied in Finland komt goed tot zijn recht tijdens een cruise. Van boottochten van een paar uur tot tochten van enkele dagen, met overnachtingen in huisjes is alles mogelijk. Voor deze verschillende sightseeing-tours worden allerlei schepen gebruikt; van de typische stoomboten tot moderne, open motorcruisers. Vanuit Nurmes start bijvoorbeeld een schitterende tocht, die van de noordelijke punt van het Saimaa-merensysteem door Karelië naar de havens van Lieksa en Joensuu loopt, om de tocht te besluiten in Savonlinna. Kuopio is eveneens een drukke haven, waar tochten door het oostelijk merengebied vertrekken. Verder naar het westen kiezen de ‘meercruisers' uit de havens van Hämeenlinna en Tampere het ruime sop. In de lente- en zomermaanden stromen de noordelijke rivieren op hun snelst. De stroomversnellingen in Ruunaa in het noorden van Karelië zijn dan erg populair bij kanoërs, kajakkers en rafters, maar er zijn talloze andere locaties in Finland, die eveneens heel mooi zijn. Bijvoorbeeld de omgeving van Kuusamo en delen van Lapland maken een Finse watervakantie onvergetelijk.

Golfen in Finland

Het golfseizoen duurt op de 107 golfbanen van Finland van mei tot september, vaak zelfs wat langer. De middernachtszon houdt natuurlijk eveneens in, dat de drukte verspreid wordt over bijna 24 uur!

Wintersport in Finland

Fervente wintersporters weten al lang dat Finland een superbestemming is voor skiën, snowboarden, langlaufen en andere sneeuwactiviteiten.
Bijvoorbeeld Levi, Saariselkä, Ruka en Olos zijn in de winter levendige wintersportcentra. De variatie in wintersportactiviteiten is in Finland groot. Naast de ‘traditionele' sporten zijn er overal mogelijkheden om rendier- of husky-safari's te maken door bossen en over toendra's. Ook zijn er diverse tochten per sneeuwscooter te boeken en zelfs overnachten in een iglo is mogelijk.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder