opc_loader

HIGHLIGHTS VAN FINLAND

Helsinki

De hoofdstad Helsinki vormt de grootste stedelijke regio van het land en is een prachtige parel aan de Oostzee met tientallen eilanden en eilandjes in het zicht van de haven. Dit is één van de modernste en meest culturele steden van Europa. Helsinki is een bedrijvige wereldstad in Scandinavische stijl, met kleurrijke marktpleinen, historische gebouwen en moderne musea en de zee op loopafstand. Helsinki is ondanks zijn grote omvang toch een knusse en compacte stad, waardoor de meeste bezienswaardigheden goed te belopen zijn.

Zuid-Finland

Zuid-Finland en de uitgestrekte eilandengroepen langs de Baltische kust hebben veel historische monumenten en andere interessante bezienswaardigheden. In de zuidwestelijke punt van Finland ligt bijvoorbeeld de stad Turku, de voormalige hoofdstad en de oudste stad van Finland. Verder naar het oosten ligt het stadje Kouvola, een toegangspoort tot het klassieke Finse landschap, zoals dat bijvoorbeeld in het Nationale Park Repovesi te zien is.

Zuidwest Finland

De 6.500 eilanden en scheren van Åland in het zuidwesten zijn ook al zo adembenemend. Hier zijn de oudste kerken van Finland te vinden, waarvan sommige al in de twaalfde eeuw werden gebouwd. De kronkelende wegen en weggetjes gaan door een uniek landschap, dat door haar vlakheid en goede verbindingswegen ideaal is voor wandelaars en fietsers.

Westkust van Finland

De Finse Westkust strekt zich langs de Botnische Golf uit, van Rauma in het zuiden tot de universiteitsstad Oulu in het noorden. Het bijzondere westen van Finland bestaat uit zacht glooiende akkerlandschappen met boerderijen, met achter haar brede stranden vele pittoreske historische havenstadjes. Vogelaars halen hier hun hart op: vooral in de omgeving van de Liminganlahti-baai en het eiland Hailuoto bij Oulu zijn in de verlichte nachten de meest bijzondere vogelsoorten te horen en te zien.

Meren

Door heel Finland liggen meren in alle soorten en maten, maar het oosten van het land spant wat dat betreft de kroon. Deze merenregio wordt ook wel het land van de duizenden meren genoemd en daarvan is geen woord gelogen; een glinsterend labyrint van meren, rivieren, kanalen en eilanden, afgewisseld door bossen en heuvels, die zich over honderden kilometers uitstrekken. Het Saimaa-merensysteem, dat grofweg de grens met Rusland volgt, is een immens netwerk van waterwegen. De steden Kuopio en Murmes liggen respectievelijk aan de westelijke en noordelijke rand van dit merengebied.

Lapland

Lapland is een wild en lieflijk golvend landschap in het hoge noorden, met reusachtige sneeuwvlakten in de winter, die de wild stromende rivieren in de lente van water voorzien. In het dunbevolkte Lapland ontmoet je waarschijnlijk meer rendieren dan mensen. In Inari vind je een museum waarin de cultuur van haar bewoners, de Lappen, nader wordt belicht. Provinciehoofdstad Rovaniemi is tevens de grootste stad van Lapland en ligt op de Poolcirkel. In het nabijgelegen Santa Claus Village ontmoet je de Kerstman hoogstpersoonlijk. Daarna vermaakt het hele gezin zich prima in het themapark SantaPark.

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder