opc_loader

REIZEN DOOR NAMIBIË

Namibië kan het gehele jaar door bezocht worden. Door de ligging op het Zuidelijk Halfrond zijn de jaargetijden precies omgekeerd. De regentijd is van oktober tot april en een uitstekende reistijd is tussen eind maart en medio november. Het tijdverschil bedraagt vanaf de eerste zondag in september tot de eerste zondag in april plus een uur. Daarbuiten is het verschil minus 1 uur.

Namibië(Foto Shutterstock)

In Namibië zijn de medische voorzieningen goed. Ook in de dorpjes bevinden zich ziekenhuizen of EHBO posten (in het telefoonboek onder de rubriek Ministry of Health and Social Services). Slechts in de woestijnregio zijn geen artsen in de onmiddellijke nabijheid. Het wordt aanbevolen om een reisapotheek met insectenspray, verband en pijnstillers mee te nemen. Antibiotica zijn verkrijgbaar in apotheken in de steden. Houd er rekening mee dat door de dunne bevolkingsgraad en de grote afstanden eventuele medische voorzieningen een dagreis verwijderd zijn. Er zijn geen verplichte inentingen, doch wordt vaak een inenting tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Het noorden van Namibië en het Etosha NP zijn malariagebieden. Malariapreparaten worden aanbevolen, met name van november tot april/mei.

Praktische informatie

Valuta

De betaaleenheid is de Namibische Dollar = 100 Cents = ca. € 0,11, 1€ = 9,09 ND

Visum

EU-ingezetenen hebben geen visum nodig. Voor een verblijf van maximaal drie maanden dient uw paspoort twee lege pagina’s naast elkaar te bevatten en nog minstens zes maanden na uw vertrek uit Namibië geldig te zijn. Bij een langer verblijf dient u zich bij de autoriteiten te voegen omtrent de verblijfsbepalingen. De bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Accommodaties

Het aanbod aan accommodaties varieert van eenvoudige restcamps en pensions tot goede hotels, lodges en guestfarms. De kampeerplaatsen in de nationale parken van Namibië kennen goede faciliteiten.

Eten en drinken

De keuken biedt lokale en Europese gerechten. Salades en water kunnen zonder probleem worden genuttigd.

Kaart van Namibië

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder