opc_loader

REIZEN DOOR ETHIOPIË

Ethiopië is een land in het oosten van Afrika en grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Zuid-Soedan en Soedan. De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba. Ethiopië bestaat voor het grootste deel uit het vruchtbare Ethiopisch Hoogland, dat van noord naar zuid gespleten wordt door de riftvallei de Grote Slenk. De hoogste berg van Ethiopië is de Ras Dashan, met een hoogte van 4550 meter. Het laagste punt van Ethiopië ligt onder zeeniveau in de Danakildepressie. In het noorden van Ethiopië ontspringt in het Tana-meer de rivier de Blauwe Nijl, die samen met de Witte Nijl en de Tekeze-rivier de Nijl vormt.

Gelada baboon in de Simien Mountains in Ethiopië(Foto Shutterstock)

Simien Mountains

De Simien Mountains (FOTO BOVEN) is een prachtig en groen berglandschap, met toppen boven de 4000 meter en prachtige vergezichten. Hier leven de Galada-bavianen die niet bang zijn en zich van dichtbij laten zien.

Lalibela

In Lalibela (FOTO ONDER) vind je in rotsen uitgehakte kerkjes, ontroerende en prachtige bouwwerken waarvan je je blijft afvragen hoe ze dit destijds gemaakt hebben.

Lalibela in Ethiopië

(Foto Shutterstock)

Muziek

Muziek speelt een grote rol in het leven de Ethiopiërs: luister de traditionele muziek in een café of naar jazz in een club in Addis Abeba, vraag uitleg naar de rol die instrumenten in de kerk spelen.

Lake Tana

Maak vanuit Bahir Dar een boottocht over Lake Tana en bezoek de prachtige kloosters en kerkjes. Bezoek daarna naar de watervallen van de Blauwe Nijl (FOTO ONDER).

De watervallen van de Blauwe Nijl in Ethiopië

(Foto Shutterstock)

Danakil Depressie

Een surrealistisch maanlandschap, waar het zout nog steeds in karavanen door kamelen de woestijn wordt uit gedragen.

Danakil woestijn in Ethiopië

(Foto Shutterstock)

Proef de zure pannenkoeken

Injera, de iets zurige pannenkoeken die overal geserveerd worden met pittige saus, aardappels, groenten, vlees of ei moet je echt geproefd hebben.

Kaart van Ethiopië

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder