Eilandhoppen in het paradijs

Eilandhoppen in het paradijs

De Seychellen behoren tot de spectaculairste eilandengroepen ter wereld en worden ook wel The Lost Eden genoemd. Tijdens een eilandhopvakantie van Mahé naar Praslin en La Digue ervaar je het unieke karakter van dit paradijs. Tekst en beeld Peter van Veenendaal & NBBS Reizen

De Seychellen bestaan uit 115 graniet- en koraaleilanden, waarvan het merendeel onbewoond is. De spierwitte en ongerepte stranden prijken steevast op vele internationale ranglijstjes van the world’s best beaches. De eilandengroep is tevens een paradijs voor watersportliefhebbers, want vrijwel alle stranden worden omgeven door prachtige koraalriffen. De omstandigheden voor een snorkel- of duikvakantie naar de Seychellen zijn perfect: glashelder zeewater, vele koraalsoorten, scheepswrakken en meer dan 900 soorten vissen. Ook aan land kom je er bijzondere diersoorten tegen, zoals enorme landschildpadden en vele unieke vogelsoorten.

Mahé

Mahé is het grootste eiland en is ongeveer net zo groot als Texel. Het heeft de meeste inwoners, maar is gezegend met dezelfde kenmerkende kleinschaligheid als de rest van de archipel. Je vindt er de kleinste hoofdstad ter wereld – Victoria – waar in de smalle straatjes en op de kleurrijke fruitmarkt een gezellige bedrijvigheid heerst. Vlak bij de markt staat een opvallende hindoetempel. Voor lekker eten ga je naar de haven van Victoria, waar je in de gezellige bars en restaurantjes van verse vis en lokale specialiteiten kunt genieten. Je kunt Mahé goed verkennen met een huurauto. Tijdens een rit over het eiland kom je langs veel uitzichtpunten, die een mooi panorama bieden op de nabijgelegen eilandjes. Tropische bossen bedekken het heuvelachtige binnenland, waarbij het gebergte van Nationaal Park Morne Seychellois een natuurlijke scheiding vormt tussen oost en west. Op de meeste stranden lijkt het alsof je alleen op de wereld bent. Ook de onderwaterwereld is prachtig. Binnen een half uurtje snorkelen ontdek je met gemak vijftig verschillende soorten tropische vissen! Voor de kust van Mahé liggen bovendien zes eilandjes die samen het Sainte-Anne Marine Park vormen, een beschermd natuurgebied.

Lees het hele verhaal en meer in Rondreizen Magazine 2019. Klik hier en bestel!

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel