Proef de groene sfeer van Noorwegen

3846234222?profile=RESIZE_710xNoorwegen is koploper in Europa als het om duurzaamheid gaat; de perfecte match voor avontuurlijke reizigers! De nationale parken, fjorden, watervallen en hoge bergtoppen zijn  goed te voet en met de fiets, boot of ski’s te ontdekken. De Noorse natuur is de ultieme reden voor een rondreis. Wij nemen je mee op camperreis naar alle groene bestemmingen.

Als je vliegt op Oslo is het de moeite waard om in een paar dagen te ontdekken waarom deze stad zich zo goed leent voor een stedentrip. Als Groene Hoofdstad van Europa investeert de stad veel in duurzaamheid en is hij actief in het behoud van natuurgebieden in heel Noorwegen. Oslo doet zijn best om een officiële Sustainable Destination te worden: het centrum is autovrij, heeft een goed metronetwerk en moedigt aan tot fietsen, wandelen en gezelligheid op het terras. Dankzij het schone water in Oslo kun je gerust een ochtendduik nemen vanaf de pier in de hippe wijk Tjuvholmen. Wandel in de middag langs de Akerselva-rivier, die dwars door het centrum stroomt, en kies in de avond voor een van de vele milieuvriendelijke restaurants met lokaal gekweekte producten en vegetarische menu’s. Bij het reserveren van je huurcamper kun je tevens kiezen voor een gratis transfer naar de verhuurlocatie van camperleverancier Touring Cars, een uur buiten Oslo. De transfer is mogelijk vanaf de luchthaven of een luchthavenhotel.

Op pad met de huurcamper

Camperspecialist Worldwide Campers biedt wereldwijd camperhuur aan, waaronder in Noorwegen. Een van hun favoriete camperleveranciers is Touring Cars. Met keuze uit zes campertypes is er altijd een passend voertuig voor je reisgezelschap en comfortwensen. Zo kun je op pad met een avontuurlijke kampeerbus met vast tweepersoonsbed, toilet en keuken, die voor iedereen gemakkelijk te besturen is. Ga je met je gezin op reis, dan heb je ruime keuze uit vijf campertypes, variërend in luxe en het aantal slaapplaatsen. Je huurcamper is altijd uitgerust met keukengerei en je kunt tevens het beddengoed erbij reserveren. Ook is er veel extra inboedel bij je camperhuur te reserveren, zoals een kinderstoeltje, een campingset, een barbecue of visgerei. Eenmaal op reis met de camper heb je bij Worldwide Campers enkel de afleverdatum en -locatie waar je rekening mee moet houden. Met het ongelimiteerde aantal kilometers heb je alle vrijheid om je reis door Noorwegen te maken.

Lillehammer en Dovrefjell

Vanuit Oslo is het 2,5 uur rijden naar Lillehammer. Bekend van de Olympische Spelen in ’94 en de gelijknamige Netflix-serie trekt de charmante regio veel toeristen. De officiële Sustainable Destination biedt volop mogelijkheden om het landschap op een milieuvriendelijke manier te verkennen. Bezoek het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, Maihaugen, en waan je in de Noorse 11e eeuw. Of kies voor een paardrijtocht, waarbij je rustig kunt genieten van de schilderachtige bergen en meren. Overnachten kan op Lillehammer Camping met een mooi uitzicht op het Mjøsa-meer. De volgende dag vervolg je je route richting het noordelijke Hjerkinn. Kies hier een van de wandelroutes in Nationaal Park Dovrefjell-Sunndalsfjella, ook wel het dak van Noorwegen genoemd, en spot een wilde muskusos. Dieren spotten lukt sowieso goed in het Dovrefjell-gebergte. Het Norwegian Wild Reindeer Center Pavilion is winnaar van diverse architectuurprijzen en de beste plek om rendieren in het wild te zien.

Het hele artikel lees je in Noorwegen Roadtrips Magazine. Bestellen kan hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel