Steden in Canada (6)

Halifax ligt in de provincie Nova Scotia, in het oosten van Canada. Nova Scotia ligt in het oosten van Canada, tussen New Brunswick en Prince Edward Island (west) en de Atlantische Oceaan (noord, oost en zuid). De provincie wordt verdeeld in zeven regio’s, te weten Annapolis Valley, Cape Breton Island, Eastern Shore, Greater Halifax Area, Minas Basin, North Shore en South Shore.
Victoria ligt in de provincie British Columbia, op Vancouver Island in het zuidwesten van Canada. De stad ligt in een sub-mediterrane zone en geniet dientengevolge van een zeer mild, aangenaam klimaat. De Victorianen zijn trots op meer dan 2.000 zonuren per jaar, tegen acht vorstvrije maanden. Jaarlijks valt er zo’n 30 cm neerslag, grotendeels in de vorm van regen. Hoewel de zomers relatief warm zijn, kan het in de avonden behoorlijk afkoelen ten gevolge van de zeebries die het weer in de stad t
Vancouver ligt in de provincie British Columbia, in het zuidwesten van Canada. Vancouver heeft een zeer mild klimaat, met relatief koele zomers en sneeuwloze winters. Door de nabijgelegen Coast Mountains, die de wolken vanuit zee tegenhouden, kan het er echter veel en langdurig regenen. De zomer kent temperaturen tot 25°C, terwijl de winter de thermometer ziet dalen tot het vriespunt.
Toronto ligt in de provincie Ontario, in het zuidoosten van Canada. De temperaturen in het zuiden worden getemperd door de invloed van Lake Ontario. Neerslag valt in het noorden vooral in de vorm van zomerbuien en onweer, en in de winter in zware sneeuwstormen. Het zuiden is over het algemeen natter dan het noorden; vanaf de lente komen hier ook nog regelmatig tornado’s voor.
Montreal ligt in de provincie Quebec, in het oosten van Canada. Het lijkt wel of Montreal maar twee seizoenen heeft: zomer en winter. De lente en herfst zijn beide kort en pijnloos en duren vaak maar een maand. De zomer begint er al rond eind mei en duurt ongeveer tot half augustus. In oktober barst de winter los, met een arctisch hoogtepunt tussen december en maart, wanneer temperaturen van -20 graden Celsius niet ongewoon zijn.
Calgary ligt in de provincie Alberta, in het westen van Canada. Alberta is een provincie die wordt gekenmerkt door lage vochtigheid en grote contrasten tussen landschappen en seizoenen. De (korte) zomer kent temperaturen tussen de 15° en 23°C, terwijl het kwik in de winters varieert tussen -8 en -25 graden Celsius. In juli is het weer aangenaam te noemen, met dagtemperaturen van rond de 20°C. Aangezien je in de bergen zit, is het raadzaam om voor de aanzienlijk koelere avonden een paar extra lag
RSS
E-mail mij als er nieuwe items in deze categorie zijn –