opc_loader

 

Astrid van Dijk van Renaissance Reizen

'Voor altijd verknocht aan India'

 

Astrid van Dijk is al bijna 28 jaar de drijvende kracht achter Renaissance Reizen. Op haar zeventiende begon haar carriere in de reiswereld. Toen ze eind twintig was leerde ze tijdens een studiereis in India haar man Albert kennen. Een jaar later was Renais­sance Reizen een feit. De eerste producten waren luxe privérondreizen door Nepal en India.

“We hadden een eigen kantoor in Delhi, met eigen chauffeurs en eigen auto’s en een staf van Indiase medewerkers. India is altijd onze grootste bestemming geweest. Twee jaar later werd daar op verzoek van de KLM ‘A passage to Latin America’ aan toegevoegd. Er waren destijds nog maar weinig reisorganisaties die privérondreizen door Latijns-Amerika organiseerden”.

Twaalf jaar geleden overleed haar man maar Astrid besloot om door te gaan met Renaissance Reizen. Ze heeft de zaak zelfs weten uit te breiden. “Ik heb er nog een paar bestemmingen aan toegevoegd zoals Antarctica, Laos, Viet­nam, Cambodja, Myanmar en Taiwan”, aldus Astrid. Toch blijft India haar favoriete bestemming. “Daar hebben Albert en ik elkaar tenslotte ontmoet. We zijn daar getrouwd en hebben er zeventien heerlijke jaren gehad.”

“India is gewoon een fantastische bestemming. Voor wie India de eerste keer bezoekt adviseer ik de route Delhi-Varanasi-Agra-Jaipur Jodhpur-Udai­pur-Bombay-Kerala. Of juweeltjes als Mihirgarh of een luxe Kerala cruise.”

Eerste indruk

Haar kennismaking met India zal ze nooit vergeten. “Ik werkte destijds bij een nieuwe vestiging van Horizon Reizen in Bilthoven. Ik kreeg een uitnodiging van mijn baas, die uitgenodigd was voor een rondreis door India maar deze doorgaf aan mij. Mijn mond viel open van verbazing toen ik de eerste keer arriveerde op de luchthaven van Delhi. Er was zoveel te zien, ik wist niet waar ik moest kijken. Ik was meteen verliefd. Op het land, op de mensen, op de kruidige geur. Alles! Zelfs als ik nu, zoveel reizen later, terugkeer van een reis naar India kan ik er uren over praten.

Heeft Astrid nog tips voor lezers die binnenkort richting India vertrekken? “Probeer eens een riksja-tour door oud Delhi vanaf het Rode fort naar de Jama Mashid moskee. De straatjes waar ze je met de riksja doorheen loodsen zijn zo smal dat je bij wijze van spreken de spullen met gestrekte arm uit de winkeltjes kan trekken. Vervolgens liggen er nog koeien, honden en ezels op de weg. Een achtbaanrit is er niks bij.”

Altijd bereikbaar

Over de pluspunten van Renaissance Reizen wil Astrid natuurlijk ook nog wel wat kwijt. “Ik ben 24 uur per dag bereikbaar. Afgelopen weekend ben ik vanwege een vertraging van een vlucht uit Peru nog bezig geweest met een overplaatsing naar een ander hotel. Ik heb mijn gasten om elf uur ’s avonds op laten halen en naar een beter hotel over laten plaatsen. En ik had twee klanten die last hadden van hoogteziekte en terug moesten keren naar Lima. Kortom, ik regel alles voor mijn klanten”, sluit Astrid af.

Meer informatie op www.renaissancereizen.nl

Onze magazines

Reismagazines van Meridian Travel

GoAmerika Magazine
Canada Magazine
Australië Magazine
Indonesië Magazine
GoNewYork Magazine
WINTER Magazine
Outdoor & Avontuur
WILD Magazine
De Mooiste Rondreizen

 

Lees alles online

Online toegang tot al onze uitgaves

Ontvang ons magazine en krijg tevens online toegang tot al onze publicaties!

Lees verder


Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Aanmelden kan hier

Wild South van Martin Schäfer

BOEK | Wild South van Martin Schäfer

Wild South, portretten uit het zuiden van de Verenigde Staten is een schitterend naslagwerk voor liefhebbers van de Verenigde Staten en dan met name de zuidelijke staten. Auteur Martin Schäfer reisde onder meer door Louisiana, Mississippi, Alabama en Tennessee. 
Lees verder