Klimaat

Op de Filipijnen heerst een tropisch regenwoudklimaat met weinig temperatuursverschillen door het jaar heen. De neerslaghoeveelheid hangt af van het eiland, maar over het algemeen valt de meeste regen in de periode juni tot oktober. In de maanden februari, maart en april valt de minste neerslag. Een deel van het eilandenrijk ligt in het gebied waar tyfonen voorkomen.

Beste reisperiode

De beste periode voor een reis naar de Filipijnen is van september tot half mei, buiten het tyfoonseizoen. In de kerst- en paastijd dient u er rekening mee te houden dat in het land veel gereisd wordt en het openbaar vervoer en de accommodaties druk bezet zijn. De meeste kleurrijke festivals vinden plaats tussen januari en mei. De wereldberoemde rijstterrassen van Luzon tonen zich op zijn fraaist in maart en april. De beste tijd voor 'eilandhoppen' is tussen oktober en maart.

Geldzaken

De lokale valuta is de Filipijnse Peso (PHP). Zowel in grote als kleinere steden kun je geld opnemen met je Nederlandse bankpas. Visa en Mastercard worden overal geaccepteerd.

Gezondheid

Bescherming tegen hepatitis A, DTP, malaria en knokkelkoorts wordt aangeraden. Raadpleeg voor je reis altijd de huisarts.

Reisdocumenten

Bij een verblijf van maximaal dertig dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort dient zes maanden geldig te zijn na terugreisdatum.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Filipijnen is zeven uur in de wintertijd. In onze zomer is het zes uur later.

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Redactie Meridian Travel

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

OVER DE FILIPIJNEN

De Filipijnen is een land in Azië en bestaat uit 1770 eilanden met een oppervlakte van ongeveer driehonderdduizend vierkante kilometer. Het grootste deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Er worden 172 inheemse talen en dialecten gesproken, maar ook Engels, Chinees en Spaans. Het landschap bestaat voornamelijk uit heuvels en bergen; ongeveer een derde is vlak. Door de gunstige weersomstandigheden en de geïsoleerde ligging is er is een grote diversiteit aan natuur, waarvan sommige uniek is in de wereld. Het klimaat is tropisch en heeft een hoge luchtvochtigheid, de watertemperatuur is gemiddeld 27-28 graden Celsius. Het grootste eiland van de Filippijnen is Palawan. Het maakt deel uit van de gelijknamige provincie en ligt aan de westkant, in de Zuid Chinese Zee. De provincie is een van de mooiste gebieden van de Filippijnen en sinds 1992 is het op Palawan verboden om bomen te kappen, waardoor een deel van het regenwoud gespaard is gebleven. Er groeien enorme bomen en 25 procent van alle diersoorten op de Filippijnen komen alleen in Palawan voor. Denk bijvoorbeeld aan de koningscobra, zeldzame papegaaien en meer dan 600 soorten vlindersoorten, sommige zo groot als je hand.