Meridian Travel geeft maandelijks (laatste vrijdag van de maand) leuke prijzen weg aan leden die hun mooiste reisfoto's - voorzien van tekst en uitleg - op onze site posten. Het enige dat je als reisliefhebber hoeft te doen, is jouw mooiste reiservaring(en) met ons delen op onze site.

Hoe het werkt
Klik rechtsboven op 'Maak een account aan' Na het aanmaken van je account ben je member en kun je foto's posten. Vergeet niet de foto een pakkende titel en een leuke beschrijving te geven! Dat is alles!

Elke maand geven we tevens kleine leukigheidjes weg aan de meest enthousiaste deelnemers!

Doe mee! Het kost niks en het is leuk!

Kamperen op Antarctica

In 2012 heb ik mijn droomreis gemaakt in Patagonie en een expeditie cruise naar Antarctica. De reis over Drake Passage was voor mij met mijn zeeziekte behoorlijk afzien, maar eenmaal in het rustige water rond het schiereiland van Antarctica kon het grote genieten beginnen. Een prachtige witte omgeving en de pure natuur waar de dieren de baas zijn en de mens niet als een bedreiging zien.

Elke dag maken we een paar 'landingen' met de zodiacs waarbij er elke keer weer iets nieuws te zien of te doen is. Onderzoekstation, postkantoor, klimmen, skien, kajakken, wandelen (uitsluitend met sneeuwschoenen!) en natuurlijk genieten van de wondere witte wereld, prachtige ijsbergen en diversitiet aan vogels, pinguins en walvissen.

Activiteiten konden met maximaal 10 personen gedaan worden en zijn dik aan de prijs. Om iedereen een kans te geven aan iets mee te kunnen doen werd er naar gestreefd dat elke persoon deelneemt aan max. één activiteit. Voor mij was dat kamperen op Neko. En niet in een tent, maar in de open lucht. Daar maakte de kapitein zich hard voor. Met een schep graven we een kuil waar je met de slaapzak in gaat liggen, waardoor de wind over je heen blaast. Alle spullen worden ter beschikking gesteld door het expeditiebedrijf. Ondanks dat blijft het vreselijk koud, doe je geen oog dicht, maar is het fantastsich genieten om zo tussen de pinguins te kunnen liggen die heel nieuwsgierig van dichtbij komen kijken wat je aan het doen bent. Ik ben niet eerder zo dichtbij de natuur geweest en heb genieten van de rust en het respect wat je hier voelt.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel