Drie Roddeltantes

Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor als binnen de grenzen van Arches National Park. Vooral de Delicate Arch is heel bekend. Deze boog siert de kentekenplaten van vrijwel alle auto's die in Utah verkocht worden. Naast de vele bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor. Voorbeelden daarvan zijn The Three Gossips en Sheep Rock die op deze foto zijn afgebeeld.

Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een 18 mijl lange weg en diverse wandelpaden, maar er zijn ook gebieden die je pas kan bezichtigen na het maken van een lange trektocht.

300 miljoen jaar geleden bevond zich in dit gebied een zee; het water droogde op en er bleef een dikke laag zout over. Dit zout werd later bedekt door diverse lagen zand die hier door de wind naartoe werden gebracht. De onderste lagen zand versteenden; de zoutlagen konden het gewicht niet langer aan en werden van onder de rotslaag vandaan geperst. Door de krachten die hiermee gepaard gingen, ontstonden lange parallel aan elkaar gelegen barsten. Water, ijs, wind, kou en hitte sleten de barsten steeds verder uit.waardoor op veel plaatsen openingen ontstonden. Op deze manier hebben zich in dit gebied meer dan 2000 bogen gevormd. De grootste boog in het park, Landscape Arch, heeft een overspanning van 93 meter.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Reacties

Dit antwoord is verwijderd.