Navajo Nation

Wie kent niet het wereldberoemde beeld van de lange, lege, rechte weg met het silhouet van de honderden meters hoge rotsen aan de horizon? Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials. Het grootste deel van het park ligt in Arizona, de meest noordelijke punt hoort bij de staat Utah

Monument Valley is een Navajo Nation Tribal Park. Het wordt beheerd door de Navajo Indianen. Sommige families wonen al generaties lang in dit gebied en zij houden de tradities van hun voorouders in ere. Voor deze Indianen vormt het toerisme een belangrijke vorm van inkomsten.

In 2004 moesten we wegens tijdgebrek dit park links laten liggen. Tijdens deze reis hebben we twee dagen en een avond uitgetrokken om de iconische beelden ruimschoots de gelegenheid te geven een onuitwisbare indruk op ons netvlies achter te laten. Een zandstorm met rondtollende tumbleweeds maakt de ervaring compleet.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Reacties

Dit antwoord is verwijderd.