Puur, leeg en ijzingwekkend stil

Een prachtige weg, waar je bijna niemand anders tegen komt, leidt vanaf San Pedro de Atacama in het noordoosten van Chili naar het zuiden. De weg leidt naar de grens met Argentinie. Na 131 kilometer bereiken we wat voor de meeste bezoekers het eindpunt van deze route is, de twee meren Lago Miscanti en Lago Miniques. Ze liggen bij de twee vulkanen Miscanti (5622 meter hoog) en Miniques (5910 meter hoog). De meren steken diepblauw af tegen de wazige omgeving. Ze liggen naast elkaar. Flamingo’s staan in grote aantallen in het water. Het is het ultieme plaatje van de Altiplano.

Maar het kan nog mooier. 43 kilometer verderop, steeds meer in de richting van de grens met Argentinië ligt Piedras Rojas. Eenzame lange weg, en het is echt iets voor de doorzetters. Net als we denken dat we helemaal verkeerd gereden zijn, en we overwegen om maar om te keren en terug te rijden, slaan we een bocht om en hebben dan volkomen onverwacht een onbeschrijfelijk mooi panorama voor ons liggen. We zijn er stil van: we weten niet wat we zien. De bergen lijken te vlammen in rode, bruine, oranje en paarse pasteltinten. De omgeving is puur, leeg, ijzingwekkend stil. We wandelen hier en staan in verrukking overal rond te kijken. Wat is dit gaaf!

De totale afstand van San Pedro tot aan Piedras Rojas is 174 kilometer, en dus moeten we ook weer 174 kilometer terug naar San Pedro. Het is geen straf, het landschap blijft boeien, de weg is goed, het weer is goed. Dit is roadtripping op zijn best. We nemen een late lunch in Socaire (lekker eten!) en komen tegen de avond in San Pedro aan.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel