Valley of the Gods

Ons volgende reisdoel is Mexican Hat, gekozen vanwege zijn centrale ligging t.o.v. the Valley of the Gods, Goosenecks State Park en Monument Valley Tribal Park.

Valley of the Gods, de naam alleen al nodigt uit tot een bezoek. Het gebied ligt langs de route van Moab / Monticelli naar Mexican Hat. Ongeveer 8 mijl voor Mexican Hat begint rechts van de UT-163 een onverharde weg, door dit gebied, dat sterk lijkt op Monument Valley maar veel minder bekend is. Wij komen op deze route maar een enkele tegenligger tegen. Hoewel de weg grotendeels met een gewone auto te berijden is, komen er wel een paar lastige rotsachtige stukken in voor, waar een auto met high clearance geen overbodige luxe is.

Net als in Monument Valley vind je hier her en der verspreid schitterende, eenzame rotsformaties in een uitgestrekt en leeg woestijnlandschap. 17 mijl verderop komt deze weg uit op de UT-261 die je in een kwartier tijd naar Mexican Hat brengt. Bij gebrek aan high clearance keren wij bij de eerste obstakels terug naar de UT-163 om via die weg door te rijden naar Mexican Hat.

Lees verder...
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Reacties

Dit antwoord is verwijderd.