Alle artikelen (3)

Sorteer op

3578548358?profile=RESIZE_710xXai-Xai ligt aan de noordoever van de Limpopo-rivier. De bezienswaardigheden zijn het zoutwatermeer Wenela, dat in verbinding staat met de zee via een onderwatertunnel. Xai-Xai staat ook bekend om big game vissen en de vele duik- en snorkelmogelijkheden die binnen zes kilometer van de kust liggen. 

3578527847?profile=RESIZE_710xMaputo is de hoofdstad van Mozambique. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen in deze stad. In de tijd dat Mozambique nog bij Portugal hoorde heette deze stad Lourenço Marques, naar een Portugese ontdekkingsreiziger.  Maputo is vooral bekend vanwege de voortreffelijke keuken van de restaurants. Dagelijks worden er met kleine dhows verse vis, kreeft, krab en andere schaaldieren de haven binnengebracht.

Mozambique heeft een tropisch/subtropisch klimaat met oktober tot maart een regenseizoen. Het laagland en de plateaus hebben een savanneklimaat met een droge periode in de winter. De Indische oceaan verhoogt de luchtvochtigheid in de kuststreken. Desondanks zijn deze kuststreken in het noorden toch droger dan het binnenland, omdat het binnenland ook neerslag uit stijgingsregens ontvangt. In het zuiden is de kuststrook wel vochtiger dan het binnenland. Naar het zuiden toe wordt de invloed van de

OVER MOZAMBIQUE

Mozambique lig in Zuidoost-Afrika, naast Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan. Verder grenst het aan Zambia, Zimbabween Swaziland en in het noorden aan Tanzania. De bijna drieduizend kilometer lange kust wordt in het noorden gekenmerkt door de karakteristieke kliffen bij de Zambezi-delta en vele mangrovemoerassen. Zuidelijk van Ponta Da Barra vind je duinen en lagunes. De Binga is de hoogste berg van Mozambique. Deze 2436 meter hoge berg ligt in het Chimanimani-gebergte ten zuidoosten van de stad Beira nabij de Buzi rivier. Het land wordt van oost naar west doorkruist door twee grote rivieren, de Limpopo en en de Zambezi.