5 bijzondere activiteiten om nooit te vergeten

9327400076?profile=RESIZE_710xIn de winter bedekken dikke sneeuwtapijten de uitgestrekte vlaktes en bossen van Lapland. Je kunt deze prachtige omgeving verkennen tijdens wel heel bijzondere activiteiten. De complete Lapland beleving is een echte once in a lifetime ervaring. We zetten er vijf voor je op een rij.

Voortgetrokken worden door husky’s
De kleinschalige lodges in Lapland van Nordic hebben stuk voor stuk een eigen huskykennel. Dat is ideaal voor sledetochten door het witte landschap. Een slee wordt door twee mensen gedeeld; één iemand zit en de ander stuurt. Onderweg kun je wisselen, zo kan iedereen dit bijzondere moment meemaken! Een vrolijke roedel husky’s neemt jou mee door besneeuwde bossen en uitgestrekte weides. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind en het getrappel van de viervoeters voor jouw slee, terwijl jij geniet van een magisch winterwonderland.

9327405479?profile=RESIZE_710x

Spectaculaire sneeuwscootertocht
Een adembenemend landschap trekt aan je voorbij als je met een sneeuwscooter met gemiddeld 30 kilometer per uur over bevroren meren en door bossen glijdt. Je mag een sneeuwscooter besturen wanneer je een rijbewijs hebt en als je kunt autorijden zal je het rijden op een sneeuwscooter ook snel onder de knie hebben. De sneeuwscooter deel je net zoals de huskyslede met zijn tweeën en ook hier kan het besturen afgewisseld worden.

9327401466?profile=RESIZE_930x

Sami en hun rendieren
Tijdens jouw reis in Lapland zou het kunnen dat je zomaar ineens oog in oog staat met een wilde kudde rendieren. Wil je deze lieve dieren sowieso zien? Breng dan een bezoek aan een boerderij waar je de rendieren kunt voeren en aaien. In Lapland zijn alle rendieren in het bezit van de inheemse bevolking, de Sami. Hoewel de Sami steeds meer zijn gaan integreren in de Noorse, Zweedse en Finse samenleving, kent de Samicultuur de laatste jaren een heropleving. Er wordt door het Samiparlement veel gedaan om de cultuur en identiteit te bewaren. Zo kom je als toerist folklore tegen, maar je kunt je ook verdiepen in hoe de Samicultuur vandaag de dag samen gaat met het moderne leven.

9327401680?profile=RESIZE_930x

Wandeling met sneeuwschoenen of langlaufski’s
Tijdens een wandeling op sneeuwschoenen ga je met een soort tennisrackets onder je voeten eropuit. Hierdoor zak je niet ver weg in de diepe sneeuw en kun je op een actieve manier de omgeving verkennen. Onder begeleiding van een gids die alles over de flora en fauna weet, wordt dit een gezellige en leerzame ervaring. Voor zowel ervaren als beginnende wandelaars is dit een onvergetelijke wandeling. Je kunt er ook voor kiezen om langlaufski’s onder te binden en daarmee op avontuur te gaan.
9327402458?profile=RESIZE_930xHet noorderlicht zien dansen
Hoog op de lijst bij iedereen die naar Lapland gaat: het noorderlicht spotten. De garantie om dit natuurfenomeen te zien heb je nooit, maar je kunt er wel alles aan doen om jouw kansen te vergroten. Als je verblijft in een lodge midden in de wildernis, blijf je ver weg van alle lichtvervuiling. Als het groen/blauwe licht dan aan de hemel verschijnt, kun je het vaak al zien als je de deur uitstapt. Zie je het niet direct? Dan kun je ook een tocht in het donker maken, waarbij de sterrenhemel op zich al adembenemend mooi is.

Opeenstapeling van unieke momenten
Een verblijf in Lapland is een opeenstapeling van bijzondere ervaringen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen deze bestemming op hun bucketlist hebben staan. Naast bovengenoemde activiteiten kun je jouw reis aanvullen met ijsvissen, ice-buggy rijden of een bezoek aan het ijshotel. Alle reizen van Nordic kunnen op maat aangepast worden. Ervaren Travel Designers helpen jou bij het samenstellen van de reis van je dromen.

Ontdek alles over winterse avonturen in Lapland op Nordic.nl.

 

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE